Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.březen 14:03

Klidně může být i vysoce inteligentní a vzdělaný… nehraje to až takvou roli a zločinci různého druhu vůbec nemusí mít IQ podprůměrné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.březen 14:16

Klidně může být i vysoce inteligentní a vzdělaný… nehraje to až takvou roli (jak se přisuzuje) a zločinci různého druhu vůbec nemusí mít IQ podprůměrné. Stejně jako prostitutky, společnice a spol nemusí být nezvdělané nebo nějak zaostalé.
Zločinců je plno, různých druhů, z různých poměrů. Někteří jsou primitivnější, jiní kultivovanější, někteří i geniální.
Někteří taky jsou inteligentní a mazaní, ale postrádají vzdělání a hlavně mravy; jiní jsou vzdělaní, ale zase postrádají intelekt a taky často ty mravy.

Intelekt i vzdělanost sice hrají roli, pokud jde o zločinnost, ale né až tak velkou. Krást, mlátit se, podvádět, být násilníky,.. to můžou i inteligenti a vzdělanci. Je to hlavně o charakteru/o­sobnosti, návycích a morálce/mravech. A právě tohle trochu MŮŽE ovlivnit vzdělání a intelekt (přirozený nebo pěstovaný), ale ne nijak podstatně. Tj. i velcí inteligentni a vzdělanci s různými diplomy, můžou být bezcharakterní, ovládání pudy a dopouštějí se drobných přečinů, zločinů anebo naopak i velkých, kde využívají své znalosti a intelekt…