Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.březen 14:48

Řekni, žes někoho zabil, že tě okradli, že ses zadlužil – a zadlušils i rodiče, že tě vyhodili ze školy, že tě děsně bolela hlava a tekla ti krev z nosu a uší nebo že sis zlomil ruku nebo prostě nějakou takovou katstrofu. Dej jim trochu času na vzpamatování a zpracování té informaci a pak řekni, že kecáš, žes jenom dostal pětku. Pak to pro ně nebude takový šok. :D
Řekni jim, že to není tvoje chyba, že jsi neměl látku k naučení, a že na známkách nezáleží. A raději je seznam s Waldorfskou školou nebo nějakou soukromou, kde mají správný přístup k učení a nemají tam ani žádný hodnotový systém založený na hloupých známkách. ;)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.březen 14:53

Řekni, žes někoho zabil, že tě okradli, že ses zadlužil – a zadlušils i rodiče, že tě vyhodili ze školy, že tě děsně bolela hlava a tekla ti krev z nosu a uší nebo že sis zlomil ruku anebo prostě nějakou takovou katstrofu. Dej jim trochu času na vzpamatování a zpracování té informaci a pak řekni, že kecáš, žes jenom dostal pětku. Pak to pro ně nebude takový šok a bude jim to možná jedno. :D

Řekni jim, že to není tvoje chyba, že jsi neměl látku k naučení, a že na známkách nezáleží. A raději je seznam s Waldorfskou školou (nebo Montessori školou – i když ta je spíš pro děti, ale to je fuk – jde o ten princip a systém) nebo nějakou soukromou, kde mají správný přístup k učení a nemají tam ani žádný hodnotový systém založený na hloupých známkách. ;) Řekni, že se učíš pro sebe, kvůli oboru, chceš něco umět a pak nějak pracovat. Neučíš se kvůli známkám.
Z rodičů si nic nedělej, případně se jdi učit. Nebo jim řekni, že už ses tu látku naučil. Jejich reakci ovlivnit v jisté míře můžeš (podle tvého přístupu a jak jim to podáš), ale hlavně můžeš ovlivnit svou reakci, postoje a přístup. (Iracionálního) srachu se zbav, to není přítel ani dobrý pomocník. ;)