Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se mi zdrcla smetana ke šlehání?

Dobrý večer, dělaal jsem buchtu a jako krém byla uvedena smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky. Smetana se měla vyšlehat do polotuhého tvaru.Poté se měl přidat ztužovač,cukr a nastrouhaná čokoláda a došlehat.Bohužel se mi to nepodařilo smetana se jakoby zdrcla a nejde to vyšlehat do pevné podoby. Dá se to nějak ještě zachránit? Prosím je to moc důležité .

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem ztužovač vždycky nechávala ve šlehačce rozpustit
před začátkem šlehání. Ztužovač je sladký, takže jsem už
nic dalšího nepřidávala.

"Pařížskou šlehačku" jsem dělala s instantním (pozor, ne Grankem) kakaem,
opět nechat napřed rozpustit (opatrně rozmíchat), nechat přes noc hodně vychladit a druhý den ušlehat (bez přidaného cukru a ztužovače).

Nemohl by být problém v pozdějším přidání a více ingrediencích?

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 883
Zlatý annas 776
Zlatý marci1 507
Zlatý iceT 503
Zlatý gecco 450
Zlatý briketka10 435
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.