Avatar uživatele
simoneta

Proč se mi zdrcla smetana ke šlehání?

Dobrý večer, dělaal jsem buchtu a jako krém byla uvedena smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky. Smetana se měla vyšlehat do polotuhého tvaru.Poté se měl přidat ztužovač,cukr a nastrouhaná čokoláda a došlehat.Bohužel se mi to nepodařilo smetana se jakoby zdrcla a nejde to vyšlehat do pevné podoby. Dá se to nějak ještě zachránit? Prosím je to moc důležité .

Zajímavá 0 před 3361 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Já jsem ztužovač vždycky nechávala ve šlehačce rozpustit
před začátkem šlehání. Ztužovač je sladký, takže jsem už
nic dalšího nepřidávala.

„Pařížskou šlehačku“ jsem dělala s instantním (pozor, ne Grankem) kakaem,
opět nechat napřed rozpustit (opatrně rozmíchat), nechat přes noc hodně vychladit a druhý den ušlehat (bez přidaného cukru a ztužovače).

Nemohl by být problém v pozdějším přidání a více ingrediencích?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek