Avatar uživatele
Registrovaný

Smetana ke šlehání?

Jakou použít smetanu ke šlehání? Kolik %, popřípadě firma? Za rozumnou cenu. Chci jí použít na ganache z bílé čokolády.
Dneska jsem chtěl udělat roládu a koupil jsem pařížskou šlehačku. Ona se mi nevyšlehala!O.o Musel jsem kupovat ztuhovač. Tak prosím poraďte mi jakou koupit.:)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejlépe 41% De luxe. Klasika je 30%. Ale nezapomeň, že musí být důkladně vychlazená, jinak ji nevyšleháš nikdy. Totéž platí i o té pařížské.
Dobrý fígl na skutečně pevnou šlehačku je nejen klasický ztužovač, ale i instantní želatina od Dr. Oetkera. Ušleháš šlehačku, želatinu zaliješ trochou vlažné vody a dobře promícháš, postupně přidáš oni šlehačku. (Návod je na obalu.) Pak rozetřeš na moučník a dáš do chladu. Ztuhne dokonale. Mám vyzkoušeno.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Šlehačka ke šlehání by měla mít alespoň 33%, čím více %, tím se lépe ušlehá.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 860
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.