Avatar uživatele
Registrovaný

Smetana ke šlehání?

Jakou použít smetanu ke šlehání? Kolik %, popřípadě firma? Za rozumnou cenu. Chci jí použít na ganache z bílé čokolády.
Dneska jsem chtěl udělat roládu a koupil jsem pařížskou šlehačku. Ona se mi nevyšlehala!O.o Musel jsem kupovat ztuhovač. Tak prosím poraďte mi jakou koupit.:)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejlépe 41% De luxe. Klasika je 30%. Ale nezapomeň, že musí být důkladně vychlazená, jinak ji nevyšleháš nikdy. Totéž platí i o té pařížské.
Dobrý fígl na skutečně pevnou šlehačku je nejen klasický ztužovač, ale i instantní želatina od Dr. Oetkera. Ušleháš šlehačku, želatinu zaliješ trochou vlažné vody a dobře promícháš, postupně přidáš oni šlehačku. (Návod je na obalu.) Pak rozetřeš na moučník a dáš do chladu. Ztuhne dokonale. Mám vyzkoušeno.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Šlehačka ke šlehání by měla mít alespoň 33%, čím více %, tím se lépe ušlehá.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.