Avatar uživatele
Bronzový

Otázka pro zkušené kuchařky...Jak na pařížskou šlehačku?

V některých receptech se uvádí, že se do ní přidává máslo a to před šleháním, někde, že až do vyšlehané šlehačky, někde ho nepřidávají vůbec....máte s tím někdo zkušenosti?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

-10 dkg mléčné čokolády
-2 dl smetany ke šlehání

Čokoládu rozvaříme ve smetaně a necháme do druhého dne v lednici.
Šleháme šlehačem na stupeň č.3. Po minutě se vždy dívám, jak to vypadá, protože dlouho nic a potom je najednou ušlehaná. Za 3 minuty je šlehačka hotová.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

pařížská šlehačka, 2 lžíce cukr krupice1 lžícekakao250 ml smetana ke šlehání.Ve dvou lžících smetany rozmícháme kakaový prášek.

Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice.Druhý den smetanu klasicky vyšleháme.Recept od dcery ze sešitu receptů,já ji nedělal budu muset zkusit.


Avatar uživatele
Zlatý

Bez problému použiješ hotovou ve spreji.


Avatar uživatele
Bronzový

My kupujeme taky hotovou, ale v kelímku. Chutná výborně! Spreje jsou fujtajbl :-D


Avatar uživatele
Pokročilý

Máslo se přidáválo do horkého mléka když nebylo tak drahé a mixováním se dělala falešná šlehačka. pokud se přidalo kakao ,Byla pařížská. Muselo se to nechat přez noc chladit. Dávkové pomněry si už nepamatuji.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.