Avatar uživatele
Bronzový

Jaký je rozdíl mezi solí mořskou a klasickou ?

Jaký je rozdíl, krom ceny, mezi těmato dvěma druhy soli hlavně ve využitelnosti, zdravotních plus i mínus. Dá se mořskou solí nahradit zcela sůl klasická domácí a podobně?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

domácí sůl se dá nahradit mořskou solí
rozdíl kromě ceny je asi takový
Základní složka, chlorid sodný zůstává chloridem sodným.
Kvalitní soli, zejména mořské, se ale dají použít i jinak než vnitřně, můžete si z nich například udělat koupel, ovšem pozor, na sto litrů padne celé kilo soli – tak, aby její koncentrace ve vodě odpovídala koncentraci soli v lidském těle. Pak máte šanci, že touto lázní zaženete nastupující virózu, bolavé klouby či zklidníte namožené svaly.
http://www.vitalia.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak momentálně jsem zakoupil konvičku a dělám si výplachy nosu izotonickým solným roztokem. Izotonický roztok je 9g soli na 1 litr vody ( fyziologická koncentrace- ředí se tím i injekce). Nejdříve jsem začal kuchyňkou solí, potom jsem si koupil mořskou. Mořká sůl je daleko příjemnější a účinnější.
Problém je, sehnat ji nejodizovanou. Bez přídatných látek na hrudkování se sehnat dá. Pro výplachy ale stačí i ta kuchyňská.

Není to reklama na předraženou konvičku z Norska ale chvála nosních výplachů.
http://www.lekarna.cz/…

Do teď jsem nevěděl, že když budu lít vodu do jedné dírky tak to samé množství bude druhou vytékat !!!! Když se to udělá z obou stran je vymeteno
včetně nosní dutiny.
Doplňuji:
Na solení jídel je to už úplně jedno.


Avatar uživatele
Bronzový

V kuchyni používám řadu let JEN mořskou sůl :o) . Je jemná i hrubá (do mlýnku).
S kamennou, tam kde ji používají mívám problém s přesolením :) např. řízků.
Dále viz. briketka10. Jen doplním, že na ty klouby a doplnění jódo je výborná Prešovská koupelová sůl. Kardiaci se nesmí cachtat v plné vaně - ne hrudník!
Pouze menší množství (sedací, stačí i nohy ve kbelíku).


Avatar uživatele
Pokročilý

Kamenná sůl je zpravidla jodovaná, což je úžasný vynález pro obyvatele nepřímořských oblastí. Vnitrozemci zpravidla nejí moc ryb a tak trpí nedostatkem jodu. Pokud baštíš dostatek mořských ryb, dopřej si sůl mořskou. Kuchaři tvdí, že chutná lépe, já to nepoznám a dost možná je to jen marketingový tah. Kamenná sůl bez jodu je značena jako pekařská, mnohem levnější než mořská, podle mě s mořskou identická

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

mosoj, tak teraz som v rozpakoch - to myslíte vážne - jednou dierkou dnu a druhou von?

mám obavy, že v mojom prípade by von toho išlo viac - včítane obsahu žalúdka.

a hranolky nosom asi idú dosť blbo, nie?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.