Avatar uživatele
Registrovaný

Jak se dělá řízek v restauraci?

V některých restauracích, motorestech, hospodách atd byl kuřecí (nejen, ale většinou jsem objednával kuřecí) jiný než domácí. Znám recept na normální řízek, ale nikdy se mi ještě nepovedl stejně jako v těch restauracích. Někdo mi říkal, že je to kvůli tomu, že jejich strouhanka je starší, ale nemyslím si, že je to pravda nebo je to kvůli tomu.

Neví někdo, čím by to mohlo být? Největší rozdíl je asi v obale, připadal mi nějak jiný, možná ne tak hladký nebo jemný, ale naopak. Ale řizek mi vždycky chutnal víc v restauraci. Možná někdo pracoval nebo zná někoho, kdo pracoval v restauraci, a zná jejich postup atd.

Děkuju za odpovědi.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

100% v restauraci nedělají řízek na sádle, v lepších hotelech a restauracích dostaneš řízek smažený na přepuštěném másle většinou telecí. Podle mě je
to způsobeno na čem ten řízek smaží. Používají se co nejlevnější oleje a tuky, aby se co nejvíce ušetřilo na nákladech.
P.S
Letos jsem jel na kole z Brna do Letovic a po cestě v obci Doubravice u silnice poutač, kde bylo napsáno "300 g řízek jako prase 89,-Kč".Tak jsme neodolali a do restaurace jmenovala se vývařovna zavítali.To co nám bylo naservírováno nešlo snít, chuťově vynikající, ale porce ohromná (přílohy brmabory, hranolky, salát za 19 Kč. Kdo pojede okolo vřele doporučuji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Tak hlavně se to v restauracích frituje, nesmaží.


Avatar uživatele
Zlatý

Frituje se. Při domácím smažení řízků je důležité řízek smažit ve větším množství tuku. Nevyplatí se s tukem šetřit. Nejlépe půl oleje a půl škvařeného sádla. Nepřikrývat pokličkou. Takto připravené řízky zůstanou pěkné, jejich obal se nenafoukne, neopadává a maso je rovněž šťavnatější a chutnější. Po usmažení vložit do kastrolu a na každý řízek položit kousek másla a přikrýt pokličkou, aby se máslo rozpustilo. Řízky budou měkkoučké a chutné. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

Obvykle je obalují v chlebové strouhance.


Avatar uživatele
Pokročilý

Rizky nefritovat! Je to prasarna a jsou pak suche a hnusne, rizky delame vzdy na panvi. Mozna byl rizek v testicku a ne ve strouhance.


Avatar uživatele
Zlatý

Musíš to více "přepálit". Prudce, ne se s tím moc babrat. Hafo tuku a ať si všude prská. Pak ti z toho vyjde restaurační.


Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na chutích., někdo má rád řízky křupavé a sušší, jiný naopak měkké a vláčné.
Manželka používá jen strouhanku z rohlíků apod., řízky osmaží v oleji na pánvičce, poskládá je do kastrolu na napařovací ploténku a zakryté je při cca 180 stupních "peče" v troubě asi hodinu. Jsou šťavnaté, měkoučké a přímo se rozplývají na jazyku. Mně nejvíce chutnají z krkovičky.

Potvrzuji zjištění Jepíka, ochutnání zmiňovaného "řízečku" fakt stojí za návštěvu Vývařovny.


Avatar uživatele

zajímavá otázka a ještě zajímavější odpovědi. kdopak z těch odpovídajících někdy vařil v restauraci.
chutná Ti víc, protože máš na něj velkou chuť a udělá Ti ho někdo jiný včetně servisu.
vepřová kýta, smíchaná mouka s vejce a mlékem v konzistenci akorát, nakonec strouhanka. smažit ve friťáku, ve kterém jedou vše dokud to jde, do zlatova.
zkus někdy i jiný než vídeňský, třeba savojský


Avatar uživatele
Stříbrný

Kuřecí řízek je ta nejmenší legrace. Nerozklepává se palicí, maximálně obrácenou stranou stranou příborového nože. Kdo má rád suché, zvolí si prsní, kdo šťavnaté, raději z kýty. Na strouhance až tak nezáleží. Spíše na tuku, na kterém se to smaží a hlavně jak rychle. V restauraci jsem nikdy nepracoval a jejich hrůzám se vyhýbám. Je ale pravda, že ve špičkových jsem ještě nebyl.


Avatar uživatele
Bronzový

určite za výdatnej pomoci msg a kvanta tuku pochybnej kvality

zopár epizód ano, šéfe to objasní lepšie

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.