Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký je rozdíl mezi hranolkama do trouby a hranolkama na smažení?

Já například hranolky na smažení i hranolky do trouby dám do trouby,zapnu gril a za 10 minut krásně zbarvený a křupavý,a je jedno k čemu ty hranolky jsou určený,zda do trouby nebo na smažení,tak jak je to?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

kdysi jsem viděla pořad, kde je dělali, ale fakt si nemůžu vzpomenout, jaký v nich byl rozdíl, asi jen v délce přípravy v závodě...ale nic podstatného to nebylo...to co píše kepler zase taková pravda není...hranolky (jakékoliv) jsou připravovány tak, že se první máčí v horké vodě, pak ve studené (aby byly hezky žluté, aby se "zatáhly"a byly křupavé) pak jdou na pár minut do oleje, okapat a bleskově zmrazit (nepředvařené a nevymáčené brambory bys za těch pár minut ani neupekl, ani neusmažil)...ale asi i záleží na výrobci...ale v každém případě to nic zdravého není, protože nikdy nevíš, kolik je v nich transmastných kyselin z oleje, lepší je si doma oloupat brambory a upéct si je troubě...v nich víš, co máš...


Avatar uživatele
Zlatý

Hranolky do trouby jsou už předsmažené a není třeba je smažit na oleji, stačí na sucho. Běžné hranolky jsou jen krátce předvařené a měly by se smažit. Když je dáš na sucho do trouby, pak jsou úplně suché, to by mi asi nechutnalo.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 882
Zlatý annas 775
Zlatý marci1 504
Zlatý iceT 503
Zlatý gecco 449
Zlatý briketka10 434
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.