Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se na řízek kape citrón?

Dřív jsem si myslel, že se v restauracích dává citrón k řízku jen jako ozdoba, ale slyšel jsem a i jsem viděl v televizi Pohlreicha jak si v restaurací pokapal řízek citrónem. Proč se to dělá?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Údajně proto, že kyselé stahuje mastnotu a lépe se stráví smažený obal řízku. :-)
Doplňuji:
Našla jsem i podobnou otázku : http://www.odpovedi.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Citron má kontrastní chuť oproti řízku, ze stejného důvodu jdou obě chutě velice dobře k sobě.


Avatar uživatele
Pokročilý

Je jen na chut'. Když nechceš nemusíš si řízek pokapat citrónem, jak jsem říkala je to jern na cht'. Takže si můžeš dát i k řízku česnek když ti to tak bude chutnat :D


Avatar uživatele
Pokročilý

Presne jak rika Drap, bylo to ted v dilu Varte jako sef, Pohlreich vysvetloval prave tu "nutnost" kontrastu chuti!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 861
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 435
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.