Co si myslíte o vděčnosti? Váží si lidé toho, co pro ně jiný udělá? Nebo považují každý dobrý skutek za samozřejmý? Dovedou oplácet?
Já se domnívám, že vděčnost hraje důležitou roli v tom, že pomůže
učinit lidí šťastnější i spokojenější. .
Doplňuji:
Tato slova vyřkl před dávnými a dávnými lety Cicero.
Aramah, máte pravdu, že každý by měl vycítit, že mu druhý pomohl a nějakým způsobem poděkovat.
Pro zajímavost jsem se dívala ještě na jiné stránky. Našla jsem, že vděčnost se dost často spojuje s vírou.
Máte-li zájem, otevřte si stránku: http://www.vira.cz/vdecnost. Jsou v ní některé moc hezké myšlenky nejen pro věřící.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? anonym, mirlin, panenka, Jahoda, Toruk, vagra, aramah, rynek878, Drap, anonym, zjentek před 5806 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vděčnost je projevem uznání obdarovaného. Je dobré vděčnost dávat najevo, protože motivuje lidi aby mysleli na druhé/ konali dobro a vnáší do toho aktu darovat- být obdarován radost. Bez toho poděkování se z toho stává formalita.A když někdo poděkuje jen úsměvem, i to je dost dobrý projev- jako u dětí.
| 0 Nominace Nahlásit |
Určitě není !!!!
Vite, ono je to v životě s tou vděčností trochu složitější,já rád
pomáhám druhým pokud toho někdo nezačne zneužívat.Někdo zase něco pro
tebe udělá,ale jenom proto,aby jsi mu byl vděčný.Proto já se v životě
snažím vyvarovat právě toho,abych nemusel být neustále někomu za něco
vděčný.
Taková ta nezištná pomoc se dnes pomalu už ani tzv.nenosí.
| 0 Nominace Nahlásit |
Ráda pomůžu lidem kteří to potřebuji,Samozřejmně od-do. Myslím že je spousta lidí kteří dlouho nepřemýšlí a pomůžou.Ale já jsem vlastně chtěla říct že nemám ráda vděčnost,je mi strašně nepříjemné když člověk kterému pomůžu řekně : jsem vám moc vděčná-ý.To slovo samo o sobě nemám ráda.Jeden by to mněl poznat anž by to slovo řek nahlas.A podle toho se chovat.
| 0 Nominace Nahlásit |
Jsem stejného názoru jako Panenka. Mě také rodiče vychovali, abych se chovala slušně, nikomu nenadávala, lidem pomáhala, jako oni mně, prostě abych byla dobrý člověk. Myslím, že to splňuji a pro mé blízké, rodinu, přátele apod. mám vždy pomocnou ruku a snažím se jim maximálně pomoci. A k Vaší otázce. Myslím si, že hodně lidí na celém světě si neváží toho, že pro ně něco uděláte. Jen malé procento celé populace Vám to ale oplatí a naznačí vám, že se o něho můžete vždy opřít. Neříkám, že všichni jsou takoví „zloduši“. Hodně, skoro většina mých přátel je dobrá a navzájem si pomáháme. Ale není to tak u každého, což je hodně smutné… ☹
| 0 Nominace Nahlásit |
Já si ANNAS myslím že si toho většina lidí neváží mě moji rodiče vychovali tak abych se ke každému chovala slušně,pomáhala a oplácela lidem stejně jako oni pomáhají mě.Hodně si vážím i užitelů zde na odpovědích protože hodně lidem taky pomáhají.
| 0 Nominace Nahlásit |
Cicero byl moudrý muž.Jeho slova o vděčnosti platí,jen pokud se jedná
o tu opravdovou vděčnost.Rodičům za výchovu,učitelům za
vzdělání,lékaři za záchranu života,nebo na těchto stránkách,za dobrou
radu atd.Takoví lidé si ji zaslouží. Většina z nich, se sice vděčnosti
nedočká,ale většinou ji ani nečekají.Ti jsou v převážné míře
rádi,že pomohli a svým způsobem je to činí spokojenějšími a
šťastnějšími.
Existuje ale i velká skupina lidí,kteří považují/většinou
i vyžadují/hmotnou formu vděčnosti.Jiná vděčnost pro ně nemá
cenu-nevyplácí se.
S prachama v kapse,se přece také cítí šťastnými a spokojenými.
Ale ty,Cicero asi nemyslel.
| 0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Rynkem.Každá pomoc by měla být od srdce a nezištná.A ne že někdo pomůže druhému s tím,že za to vyžaduje vděk.To je podle mne chladnokrevný kalkul.
| 0 Nominace Nahlásit |
můj tatínek kdysi řekl: „Každý dobrý skutek je samozřejmost.“ Bohužel žijeme v příliš zištné společnosti na to, aby toto mohlo platit. Z tohoto pohledu je pak i vděčnost samozřejmostí – bude ale trvat hodně dlouho, než do takového stadia dospějeme.
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| annas | 5282 | |
| Kepler | 2867 | |
| Drap | 2734 | |
| quentos | 1816 | |
| mosoj | 1594 | |
| led | 1401 | |
| marci1 | 1379 | |
| aliendrone | 1230 | |
| elkon | 1178 | |
| zjentek | 1174 |