hanulka11
Nevím zda je skvělá, ale nám chutná.
Umelu škvarky, mezi ně strčím umlít i cibuli, přidám hořčici, trošku pepře a je to, pěkně zamíchám , uzavřu do sklenic nebo mažu na chleba, k tomu zeleninku
iceT
Škvarková pomazánka z bůčku.
Koupila jsem asi půl kila bůčku,nakrájela na stejně velké kostky,spíš mensí,dala je pomalu škvařit na slabý plamen,ze začátku se podlévají trochou vody.Nesmí se připálit. Když jsou škvarky hotové,nechají se vychladit a pak se proženou mlýnkem na maso.Já mlýnek nemám,použila jsem mixér,zároven se škvarky přihodte cibuli.Česnek stačí protlačit lisem,celou směs osolte,opepřete podle chuti,přidejte trochu plnotučné hořcice a přidejte ztuhlé sádlo ze škvarků,dobře promíchejte a uložte do lednice.
Je to sice pracnější než z kupovaných škvarků,ale výsledek stojí zato,protože bůček si vyberete sama jestli tučnější nebo libovější.
dědapetr
Dělám pomazánku ze škvarků že je pomelu a knim pomelu zauzenou slaninu aby to šlo lépé roztírat a navrch potom si dá každý co mu cutná.Škvarky samozřejmě domácí pokud je seženete.
hanny 2
Úplně jednoduchý - pomlet škvarky,osolit,přidat kremžskou hořčici,na drobno nakrájenou cibuli,vajíčko uvařené natvrdo a tatarku.