Avatar uživatele
Nechápavé

Jsou sardinky v te konzerve zdravé/dietní?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3461 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Co na to říkají odborníci na výživu?
Více najdete v odkazu: http://www.re­habilitace.in­fo/vyziva-a-jidlo/jsou-konzervy-sardinek-v-oleji-zdravejsi-nez-ty-ve-vode/

"Konzervované sardinky jsou bohatým zdrojem bílkovin, aminokyselin, vitamínů a esenciálních mastných kyselin, které nám v těle pomáhají snižovat zánět, budovat a udržovat zdravé kosti a podporují nervovou soustavu.

Které konzervované sardinky jsou však nejzdravější?

1. Cholesterol a tuky
Průměrné množství cholesterolu v konzervě sardinek ve vodě je 30 mg, zatímco sardinky v oleji mají 40 mg cholesterolu. Pokud máte nějaké srdeční onemocnění, je třeba omezit cholesterol na maximum 200 mg za den. Průměrné celkové množství tuků sardinek v oleji je 11 g, z toho je 5 g nasycených tuků. Sardinky ve vodě mají 5 g celkového množství tuku a pouze 1,8 g jsou nasycené tuky.
2. Živiny
Sardinky mají nejvyšší množství vitamínu B12, ve srovnání s jinými potravinami. Ani vitamín D, selen a bílkoviny v sardinkách nechybí.
3.Esenciální mastné kyseliny
V sardinkách jsou jako omega-3 mastné kyseliny (v olivovém oleji) a omega-6 mastné kyseliny z kukuřičného a sojového oleje.
4. Sodík
Pozor na nějj – nepřekročit denní množství, je i v ostatních potravinách.
Průměrná plechovka sardinek ve vodě má 200 mg sodíku a sardinky v oleji mají 400 mg sodíku.
atd.

Z toho plyne: Jezte radši sardinky ve vlastní šťávě, nebo v kvalitním olivovém oleji."

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Odborníci na výživu říkají toto: http://www.nu­tridatabaze.cz/po­traviny/?id=390#t­ab-2

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

A ve které „té“ konzervě?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Sardinky jsou především slušným zdrojem vápníku ;)
Vhodné jsou ty ve vlastní šťávě a pokud v rostlinném oleji, ne ve slunečnicovém …,
ve kterém je konzervováno téměř vše – pro dlouhou dobu trvanlivosti.
Další otázkou je, z jakého moře (poloha x čistota) byly vyloveny a čím vším jsou
„promořeny“.
Jako vždy platí, všeho s mírou při celkově vyvážené stravě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek