Avatar uživatele
hanysicek

Je tendle recept na svíčkovou reálný?

Prosím včera jsem tady dávala otázku, ohledně svíčkové na smetaně podle magazínu Albert. Ale vzniklo nedorozumění, , a recept se zaměnil. Takže prosím, tady přidávám recept. Chtěla bych se zeptat jestli tento recept je reálný,, svíčkou jsem ještě nikdy nevařila. Zarazilo mě tam jen jestli tam to víno nebude moc aromatické, jestli se dává běžně. A ještě to maso že se dělá na sporáku, jestli by nebylo lepší v troubš, ale zase bych to nechtěla něšjak pokazit a zanechat chutě.

http://www.al­bert.cz/radce-zakaznika/recep­ty/svickova-omacka-s-karlovarskym-knedlikem.html

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4344 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Vyprdni se na tokovou svíčkovou složitost a vyzkoušej toto, já to prubnul a bomba )) :
http://hobby.id­nes.cz/hobby-domov.aspx?c=A101220­_155829_hobby-domov_mce
Doplňuji:
Dělal jsem to malinko jinak, rád experimentuju:
Maso jsem navíc malinko okořenil kořením na divočinu a prošpikoval mraženým špekem, vložil do nádoby se zeleninou, zakryl poklicí a poněvadž byl podzim, přes noc nechal na balkoně.
Druhý den jsem to šupnul do trouby, teplotu o něco vyšší – cca 120st. a na 4 hodiny šel na pivko )) Pak jsem ještě omáčku ochutil rybízovým džemem. Chutnalo převelice..
Vyzkoušej, doporučuji a hlavně to neotevírej, nepodlévej – těch pár hodin kašli na to.

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Já jsem kdysi uvařila něco jako svíčkovou(tu pravou taky neumím a neumí ji ani moje mamka,která mě vařit učila,takže bych si z toho hlavu nedělala)
Vzala jsem maso vcelku,osolila jsem ho,opepřila,dala na cibuli a špek do remosky,zasypala kořenovou zeleninou,přidala koření co se dává do svíčkové a dala upéct.Během pečení jsem podlévala vodou a maso obracela.Měkké maso jsem vyndala i s kořením,výpek se zeleninou jsem rozmixovala a dala provařit se smetanou s rozmíchanou hladkou moukou.A taky ještě dochutit samozřejmě.Můj chlap měl pak boule za ušima ještě tři dny,jak mu chutnalo.
Ano,svíčkovou to nevidělo ani z rychlíku,ale bylo důležité,že chutnalo.Naučit se svíčkovou je vždycky času dost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Předpis se mi zdá pro začátečníka moc složitý, hlavně nedělej tak velké množství. Víno nedávám, na karamel to chce víc zkušeností. Zeleninu mraženou ( pod svíčkovou ) nechám rozmrazit, podusím na másle a přidám cibuli syrovou. Koření do hadříku : bobkový list + nové koření + celý pepř černý + tymián. Maso před vložením do zeleniny opeču ze všech stran, aby se zatáhlo. Já to dělám většinou v papiňáku a ještě to nikdo nepoznal, dá se ale na plotně i v troubě. Když je maso měkké, dám ještě na chvíli do trouby dopéct. Vyndám sáček s kořením a zeleninu rozmixuji, většinou se pak jíška dávat nemusí. Přidám smetanu ( případně v ní rozmíchám trošku mouky ) a ocet přidávám až nakonec. Dá se použít i zakysaná smetana. Lepší je nechat rozležet do druhého dne. Variant je mnoho, každá kuchařka dělá svíčkovou trochu jinak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

hanysicku -víš co ,vše co se uvaří je reálné …vidíš , že receptů na svíčkovou jsou stovky – já bych ji takto nedělala to není pravá svíčková, nám by nechutnala – ale záleží na chuti, třeba by zrovna tahle chutnala vám , chce to zkoušet a obměňovat a najít tu svou pravou chuť .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Recept, který sem včera dala v odkazu Hanulka11 byl ale zajímavější než tenhle. Tento se tváří jako klasika, ale ouha! Jablka a víno do klasické svíce nepatří. To je víc Francie.
Já ji dělám tak, jak jsem ti včera poslala. Je to klasický recept.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

pro beer : recept je to skvělý, ale úplně tam postrádám koření, typické pro chuť svíčkové omáčky. Nic proti koření na divočinu , ale kde je bobkový list, nové koření a celý pepř ( možná ale ve směsi koření jsou, to já neznám ). Já trvám i na tymiánu, ale ten každý nedává.

před 4344 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek