Avatar uživatele
Registrovaný

Jaký je rozdíl mezi pečením normálně a na horkovzduch?

Máme doma troubu a nevím jestli zkusit horkovzduch.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Teplovzdušně to jde rychleji a rovnoměrněji. Takže spoříš elektřinu.
Manželka již pečivo jinak nepeče. Maso peče běžným způsobem.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Neboj se a klidně to zkus.


Avatar uživatele
Bronzový

v horkovzdušných troubách je také obvykle možné mít naskládáno víc plechů současně.


Avatar uživatele
Bronzový

Při pečení "normálně" je teplota od topného tělesa předávána většinou pouze vyzařováním. Při nuceném oběhu vzduchu také sdílením.


Avatar uživatele
Pokročilý

Obyčejná trouba zahřívá pečící prostor nerovnoměrně kvůli zahřívacím spirálám, proto je vzadu výrobek většinou více propečený a v předu (když to přeženu) tak nedopečený. A nemůžete v ní péct více než jeden plech.
Horkovzdušná trouba funhuje na principu větráku který rozhání horký vzduch po celém pečícím prostoru rovnoměrně a díky tomuto můžete péct více plechů najednou. Horkovzdušná trouba je lepší, úspornější, rychlejší... ovšem před otevřením trouby při pečení je lepší troubu napřed pozastavit aby vám všechen horký vzduch nevyletěl ven a v nejhorším při naklonění k troubě nepopálil obličej. Ovšem to se mi zatím nepovedlo. ;-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 903
Zlatý annas 788
Zlatý marci1 514
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 467
Zlatý briketka10 439
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.