Avatar uživatele
Pokročilý

Jaká se má vařit o Velikonocích tradiční polévka? Na Moravě, ale i v Čechách nebo na Slovensku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dnes se už tradice nedodržují, proto jsem pátrala, které polévky se v minulosti upřednostňovaly. Dnes snad jen platí, že v polévce má být hodně zeleného - špenát, petržel, libeček, pažitka, smetana a vajíčko.
Na Velikonoce se vařily zelené bylinkové polévky, které obsahovaly především byliny:
Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další.
http://www.ireceptar.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Hodně se vaří z tradičních jarních surovin -kuřecí vývary s vejci/různě upravenými/ a bylinkami ....
http://www.netkucharka.cz/…

nebo smetanové polévky s bylinkami http://recepty.vareni.cz/…

každý kraj a oblast má tu svou


Avatar uživatele
Zlatý

Slováci dělají určitě zelnou (kapustnicu). Žiji stále Moravě a mívali jsme vždy zeleninovou - říkalo se jarní. Jestli to taky obsahovalo zelí, nebo mělo nějaký spec. název, už nevím )).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.