Avatar uživatele
Pokročilý

Jaká se má vařit o Velikonocích tradiční polévka? Na Moravě, ale i v Čechách nebo na Slovensku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dnes se už tradice nedodržují, proto jsem pátrala, které polévky se v minulosti upřednostňovaly. Dnes snad jen platí, že v polévce má být hodně zeleného - špenát, petržel, libeček, pažitka, smetana a vajíčko.
Na Velikonoce se vařily zelené bylinkové polévky, které obsahovaly především byliny:
Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další.
http://www.ireceptar.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Hodně se vaří z tradičních jarních surovin -kuřecí vývary s vejci/různě upravenými/ a bylinkami ....
http://www.netkucharka.cz/…

nebo smetanové polévky s bylinkami http://recepty.vareni.cz/…

každý kraj a oblast má tu svou


Avatar uživatele
Zlatý

Slováci dělají určitě zelnou (kapustnicu). Žiji stále Moravě a mívali jsme vždy zeleninovou - říkalo se jarní. Jestli to taky obsahovalo zelí, nebo mělo nějaký spec. název, už nevím )).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 902
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 514
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.