Avatar uživatele
Pokročilý

Jak upéct správně rozpeky? (vlastní zkušenost)

Jak se dělají rozpeky, aby byly nadýchané? Naše domácí byly něco jako placky (nízké a s tvrdou kůrkou).

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

hlavně bez vajíčka zadělat mouku s vodou a droždím , špetku soli a nedávat máslo ale tuk /buď sádlo nebo prostě nějaký tuk/

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jó Plzeň a rozpeky,to jinde neznají,k čočce, k omáčce, k mrkvi
1kg hladké /max.polohrubé/mouky, 60 g tuku, 40 g droždí, voda, sůl,cukr,někdo i vejce

Uděláme kvásek - teplá voda,trochu mouky,/někdo i vejce/, droždí a trochu cukru - asi lžičku,aby měly kvasnice z čeho žít.Neboj,těsto nebude sladké,ony ty kvasnice ho skutečně spotřebují.Ale nemají rády sůl,proto tu až do mouky.
Vypracujeme těsto zadělané vlažnou a klidně i teplou vodou-abych udržel ruku ,lépe bude kynout. Po vykynutí tvoříme větší ploché vdolky a dáme opět vykynout. Upečeme je do červenohněda na pomaštěném plechu s povrchem potřeným vodou a či nakonec sádlem a někdo i bílkem
Podobně - bez soli a tuku - se někde pečou buchty do jitrnic při domácí zabíjačce.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.