Osobně se domnívám, že alfou i omegou je pánvice. Steak, který popisujete se povede jen na těžké pánvici s velmi tlustým dnem, které dokáže naakumulovat velké množství tepla. Když hodíte steak na normální pánvici okamžitě se ochladí a steak už se neuzavře a nikdy se tak rychle neopeče. Rychlost je totiž zásadní. Rychlost a vysoká teplota!
Takže jediné řešení je koupit pořádnou pánvici (prodávají i přímo na steaky) nebo lávový gril. No a jak každý dobrý kuchař ví – plyn je plyn !
0 Nominace Nahlásit |
Steak s hořčicivou omáčkou:
Maso osolit, opepřit, rozpálit těžkou pánev a z každé strany opékat cca
2 min (jak máte rádi propečené maso). Maso dát na teplý talíř a do
pánve vlít lžíci červeného vinného octa, lžíci zakysané a sladké
smetany a lžíci hořčice. Povařit, poprášit estragnem, dosolit. Omáčkou
přelít maso a podávat s opečenými bramborami a salátem.
Zdroj: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=17284
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, velmi záleží na mase. Na steaky se třeba velmi nepoužívá maso z českých krav nebo býků, používá se argentinské maso (to je nejkvalitnější maso na steaky). Argentinské maso má totiž úplně jinou strukturu než to české – má víc tukových vláken. Pak taky samozřejmě záleží na postupu a na tom, jaký ten steak chceš mít – propečený, středně propečený nebo krvavý.....
0
před 5143 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máš v troubě nebo mikrovlnce gril, doporučuju to po rychlém opečení ze všech stran hodit pod gril a dopéct. to je postup osvědčený na několika stovkách bifteků a steaků.
0
před 5143 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1655 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 908 | |
iceT | 621 | |
zjentek | 550 | |
da ny | 548 | |
quentos | 537 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |