Avatar uživatele
Pamprlice

Jak udělat hovězí steak na pánvičce měkký a propečený?

V restauraci jsem dostala asi 3 cm vysoký hovězí steak krásně měkký a přitom byl propečený. Doma se mi to tak nikdy nepovedlo…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Osobně se domnívám, že alfou i omegou je pánvice. Steak, který popisujete se povede jen na těžké pánvici s velmi tlustým dnem, které dokáže naakumulovat velké množství tepla. Když hodíte steak na normální pánvici okamžitě se ochladí a steak už se neuzavře a nikdy se tak rychle neopeče. Rychlost je totiž zásadní. Rychlost a vysoká teplota!

Takže jediné řešení je koupit pořádnou pánvici (prodávají i přímo na steaky) nebo lávový gril. No a jak každý dobrý kuchař ví – plyn je plyn !

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dandi

Steak s hořčicivou omáčkou:
Maso osolit, opepřit, rozpálit těžkou pánev a z každé strany opékat cca 2 min (jak máte rádi propečené maso). Maso dát na teplý talíř a do pánve vlít lžíci červeného vinného octa, lžíci zakysané a sladké smetany a lžíci hořčice. Povařit, poprášit estragnem, dosolit. Omáčkou přelít maso a podávat s opečenými bramborami a salátem.

Zdroj: http://fora.ba­binet.cz/view­topic.php?id=17284

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Janulka

Ahoj, velmi záleží na mase. Na steaky se třeba velmi nepoužívá maso z českých krav nebo býků, používá se argentinské maso (to je nejkvalitnější maso na steaky). Argentinské maso má totiž úplně jinou strukturu než to české – má víc tukových vláken. Pak taky samozřejmě záleží na postupu a na tom, jaký ten steak chceš mít – propečený, středně propečený nebo krvavý.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alenka901

Pokud máš v troubě nebo mikrovlnce gril, doporučuju to po rychlém opečení ze všech stran hodit pod gril a dopéct. to je postup osvědčený na několika stovkách bifteků a steaků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

zprudka osmažit po obou stranách cca 4 min.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Má to několik proměnných, které to hodně ovlivňují. První je kvalita masa. Samozřejmě že to nejlepší vám dá třeba Argentina, ale i u nás se dá sehnat kvalitní hovězí. Pak kvalita pánve. Prostě nepřilnavá. Míra staření, to je také důležité. No a pak samozřejmě teplota. Pokud nevíte podle pohmatu, tak teploměr a jet do 53 °C a nechat odpočnout. Tak vám z toho vznikne skvělý a delikátní kus masa. :)

Nový příspěvek