Avatar uživatele
Zanzare

Jak mám naložit úhoře a jak ho udit?

Úhoř jak nakládat a udit

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5071 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Do solného roztoku,tak na dva dni.pak jsem ho šoupla do silonky,udit na třešňovém dřevu.
Doplňuji:
teď jem něco našla,to by mohlo být dost dobrý

http://www.mrk­.cz/kucharka.php?id=3001

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

UZENÝ UHOŘ-Úhoře očistíme zbavíme slyzu, oříznemem kůži za hlavou stáhneme až ke kořeni ocasu , necháme tak asi 3–5 cmkůži na rybě, rybu vykucháme, vymejeme zbavíme ledviny, necháme oschnout nebo vysušíme, natřeme kořením se solí chutově je nejlepší grilovací koření rozmíchané s trošičkou oleje ryba se natře touto směsí a kůže se netáhne zpět až k hlavě a vyváže se. ve spodní části ocasu se nadělají drobné dirky stačí 4 na každé straně aby odtekl přebytečný rybí tuk a úhoř se nechá hodinu až 2 v chladu ledničce, může se jich takto připravit i několik, potom se zavěsí do vyhřáté udírny a udí se podle potřeby teplým kouřem do správného vyuzení.neznám lépe vyuzeného úhoře nebot koření je ve styku s masem pod kůží, tudíš se vsákne do masa a nemusí přijít do styku s masem pouze břišní dutině a úhoř je tudíš okořeněný celý a přebytečný tuk odkape otvory v ocasní části pryč.

http://www.fishpre­dator.cz/www-fishpredator-cz/7-Jak-spravne-udit/18-Recepty-2

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek