Avatar uživatele
postcd

Jak do sebe dostat křen?

když je tak ostrý, tak jak ho do sebe vpravit, jaké jsou možnosti? jde mi o zdravotní přínos, jde o křen který roste na zahradě

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3372 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Zdravotní přínos?
😉
Tak si jej jemně nastrouhej a smíchej s kysanou smetanou (tučnou)…
Jednak to můžeš použít jako základ pomazánek, jednak jako třeba dip k masu (grilovanému, pečenému, vařenému), jednak samotné…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Já to tedy nepoužívám. S párkem do sebe dostanu jakékoliv množství křenu, ale běžně se požívá namíchaný s nastrouhaným jablkem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Nastrouhejte ho, tím ztratí část té své „síly“. Je nejlépe ho jíst zároveň s něčím (např. s chlebem), což pálení umírní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Záleží kterou stranou chceš křen vpravit! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Nastrouhat s jablkem, lehce osladit, zakápnout citronovou šťávou. Podávat nejlépe s ovarem či uzeným.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Křen sníst není problém,neznám křen tak ostrý který bych nesnědl,mám rád i křen vasabi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Promíchat ho s hořčicí /pro sebe v poživatelném množství) a použít jako přílohu k párku, k masu, k ovaru. Nebo se dá uvařit křenová omáčka a knedlík k tomu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek