Avatar uživatele
zjentek

Jak dlouho vařit klobásu, aby byla fajna?

..třeba ostravsku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Tak dlouho, dokud vydržíš čekat a nesníst ji. :-)) Řekla bych tak 10-15 minut.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Klobása se nevaří, ale prohřívá. Ideálně v teplotě 80 °C po dobu 15-20 minut a nejlépe, když vnitřní teplota dosáhne 72-75 °C.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ideální je cca 10 minut

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

fajnou Ostravskou klobásu už jsem dlouho neměl. jinak stačí klobása prohřát tak aby byla i uvnitř horká. viděl bych to tak na deset minut

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chachar1922

Já mám klobásy v mražáku.
Ty vařím 15-20 minut. Přesně jak píše Marci - jak dlouho vydržím :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Klobásu nesmíš vařit,jen lehounce koupat pod bodem varu,nebo ji lépe opéci na tuku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

To nevím,jím je syrové,max.přihřáte v mikrovlnce na 30 sec.Ale nějak ze školy si pamatuji,že párky se jen ohřejí do varu a vypnout a klobáska se má provařit. Takže asi jak kterou,jestli je to takový ten jemný šrot, klidně 5 minut, jestli je to klobáska typu Dunajské(Čabajky),tak klidně 20 min.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Mám zažitý přesný opak toho, co tu někteří tvrdí. Klobása by se měla povařit, párek stačí ohřát. Je to proto, že párky při výrobě již procházejí tepelnou úpravou, kdežto klobásy ne - uzení není považováno za dostatečnou tepelnou úpravu ekvivalentní varu, spíše je to úprava konzervační, nehledě k tomu, že u většiny průmyslově vyráběných klobás ani k dostatečnému uzení nedochází, jen k takovému nějakému "aby se neřeklo" plus kombinace s chemikáliemi ("umělý kouř"). To už radši tu klobásku pojím úplně studenou, i když to je zdravotně ještě nebezpečnější než nepovařená.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Jugare, co to píšeš o opékání, když se tazatel ptal "pouze" o vaření?!

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Protože on taky neumí vařit jako ty a pečení je radost.

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ad Jugar, pečení je radost, hera je pečení.
----
Jak se koupe klobása? Poradíš? :-))

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

annas, možná tu klobásku vysvlékne ze střívka a koupe ji nahou. Pokud ji opéká na tuku, nenapsal jakém, ale jak ho znám, lůj by měl přednost.

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Na komářím tuku je nejlepší.

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Opravuji,na komářím sádle je nejlepší.

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Opravovat se nemusíš, já tě chápu.

před 1784 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek