Avatar uživatele
hejsek

jak dlouho mají kvasit broskve na slivovicu?

chci se zeptat, dal jse broskve do sudu a chci s nich vypalit slivku, otazka zni jak dlouho musi broskve kvasit, aby kvas nezoctovatel?
nebo muzu kvas mit v beckach nezalezi na delce kvaseni aniz by se mu neco stalo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3943 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

proč to přepisovat,když tady je to vše pohromadě:

Zdroj: http://www.slivovice.kvalitne. cz/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hujer

jen tak na okraj, slivovice je přece pálenka ze slív (švestek), už jsem se setkal s tím, že někdo nazýval pálenku z jablek (kalvados) jako slivovici, ale proč?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sw.Vaklaf

Pokud není pozdě, ocet z broskví, tedy začalo octové kvašení, tak rychle vypálit. není to žádná vzácná pochoutka, spíše rarita v sortimentu kořalek.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Kvas by mněl být uzavřen kvasnou zátkou .Stačí do víka nádoby přidat hadičku a potopit jí do lahve od okurek do poloviny naplněné vodou.Zabraňuje to aby vám tam mouchy zanesly octové kvašení.Hotové je to podle teploty kde to máte naložené a až přestane utíkat kysličník uhličitý. Pozor je těžší než vzduch a drží se u zemně. Už se stalo že se vinař ve sklípku který se naplnil plynem udusil.Z broskví bude broskvovice.Slivovice se vám nepovede na to musí být švestky.

před 3719 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek