PŘevzala jsem po otci dědictví kde mi řekli že je tam nějaká firma ale nemusím se bát že je vše ok tak jsem se stala likvidátorem této společnosti a najednou chtějí po mě nejprve v srpnu 160.000 a teď před 8 miliónu.Společnost je s.r.o. s vlkadem sto tisíc.Mají na to nárok to po mě chtít když su jen likvidátorem? Děkuji za odpověd
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5386 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na úvod je nutné si uvědomit (což vám nepochybně sdělil notář při vypořádávání dědictví), že se OBCHODNÍ PODÍL dědí, ledaže byste se vzdala celého dědictví.
Tím, že jste zdědila ´obchodní podíl´ v s.r.o. přešly na vás veškerá aktiva, ale i PASIVA (tj. i závazky).
Otec byl patrně jediným společníkem a zároveň jednatelem ? Předpokládejme, že ano. Píšete, že jste se stala ´likvidátorem´. S.r.o. je v likvidaci a vy jste zapsaná v obchodním rejstříku jako likvidátor? Předpokládám, že ne. (pokud ano, je to na jiné vyprávění)
Z titulu své nové funkce společníka a zejména ´jednatele´ byste se měla ve vlastním zájmu poradit s advokátem „jak dál“ neboť je víc než pravděpodobné, že se řítíte do průšvihu… Jednatele totiž mají docela velkou zodpovědnost.
Doporučuji se také podívat na odpovědi na obdobné otázky zde položené – viz níže uvedený odkaz.
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/spolecnik-poruseni-zakona-zmena-ruceni
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek