Avatar uživatele
mosoj

Co se stane s člověkem, který bude mít k jídlu pouze syrové maso ?

Původní otázku jsem smazal, špatně jsem se zeptal.

Čerpáno z dokumentu o genetice na TV Prima ZOOM.
Takový člověk zemře hlady!!! Během evoluce přišli lidé o gen, který vytvářel enzymy umožňující trávit syrové maso. Stalo se to tím, že si lidé začali maso tepelně zpracovávat. Gecco velice zajímavý pořad.

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, marci1 před 2649 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Myslíte, že včil jste se zeptal ´lépe´?
🙂
Takový člověk časem umře…
Pravděpodobně v nižším věku, než kdyby se živil pestřejší stravou (člověk není výhradní masožravec), ale zcela jistě ve vyšším, než kdyby nejedl nic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

1. Článek o muži, který už více než 5 let jí syrové maso.

„Ze začátku trpěl střevními problémy, ale po třech týdnech se vše dalo do pořádku. Se zvracením byl konec a Nance se podle svých slov stal díky syrovému masu fyzicky silnějším“

https://www.no­vinky.cz/koktej­l/315168-muz-uz-pet-let-ji-jen-syrove-maso.html

2. Konzumace syrového masa
"Jedna výhoda je naprosto samozřejmá a po chvilce přemýšlení by na ni určitě přišel každý.

Maso v sobě obsahuje mnoho cenných živin a tepelným zpracováním o část z nich přijdeme. V syrovém mase zůstanou. Tím pádem tělu dodáme mnohem více zdraví prospěšných látek.

Také při vaření, pečení a obzvláště smažení maso je velmi často v kontaktu s dalšími surovinami, které zas až tak zdraví prospěšné nejsou. Jedná se o různá chemická dochucovadla, která k syrovému nepotřebujeme a také při smažení o olej, který sice tělo potřebuje, ale teplem se mění jeho vlastnosti k horšímu (samozřejmě při pečení a smažení zde je riziko připalování masa a vzniku karcinogenních látek).

No a do třetice všeho dobrého, konzumace syrového masa pomáhá hubnout. Jednak máme mnohem dříve pocit sytosti, takže ho sníme méně a navíc při jeho zpracování (od žvýkání až po trávení) organismus spaluje více energie.

Vyložené nevýhody jedení syrového masa vlastně neexistují, ale jsou tu výrazná rizika, která rozhodně nesmíme podceňovat. Při jeho nákupu a přípravě musíme být extrémně opatrní. Maso musí být čerstvé a z naprosto důvěryhodného zdroje (měli bychom se i dívat, jak s ním v prodejně zachází, holá ruka co bere peníze a pak nám podává kousek masa na tataráka, by měla být varováním, že tady opravdu ne), jíst bychom ho měli pokud možno co nejrychleji po nákupu a vše, s čím přichází do kontaktu by mělo být pokud možno sterilně čisté atd."
http://www.pros­tezdravi.cz/vy­hody-rizika-spojena-s-konzumac-syroveho-masa/

.
3. Jiný názor

"Nelze říci, že by syrové maso bylo lepší. Naopak, je u něj ze zdravotního hlediska vždy určité riziko. Mnoho lidí však láká jeho specifická chuť natolik, že si ho občas dopřejí. Ať už jako „tatarák“ nebo carpaccio či steak připravený na blue rare (zprudka na povrchu opečený, ale uvnitř zcela syrový).

Z hlediska výživy žádné pravidlo neexistuje. Záleží na tom, jaký zdroj masa máme k dispozici. „Někomu se za celý život nákaza z potravin vyhne, jiný zkusí syrové maso jednou a onemocní,“ doplňuje Václava Kunová.

Jaká jsou zdravotní rizika?

Nikdy nelze říci, že je konzumace syrového masa zcela bez rizika, ale k závažným nákazám u nás dochází poměrně zřídka díky pečlivým veterinárním kontrolám.

Riziková tak zůstává konzumace masa neznámého původu. Pozor si dejte hlavně na zvěřinu v restauracích, kde nemáte jistotu odkud maso pochází. Totéž platí pro drůbež a králíky od malých dodavatelů (maso nemusí být syrové, ale stačí, když není dostatečně tepelně upravené). „V případě hovězího masa hrozí nákaza Escherichií coli, Salmonellou,

Shigellou, v úvahu přichází i Stafylococcus aureus nebo Listeria monocytogenes. Tyto nemoci vesměs způsobují nepříjemné zažívací potíže, popřípadě kožní onemocnění,“ upozorňuje Václava Kunová

Při konzumaci syrových ryb také hrozí riziko nákazy (např. Salmonellou), ale v praxi způsobují mnohem méně problémů než syrové maso jatečních zvířat,“ dodává Václava Kunová."

http://www.vim­cojim.cz/cs/spo­trebitel/zdra­va-vyziva/vyvazena-strava/Syrove-maso---pochoutka-nebo-riziko__s638x853­2.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Než zemře, bude mít velké problémy. „Je to vždycky riziková záležitost, hrozí přenos mikrobů a parazitů na člověka,“ říká Jiří Ruprich, vedoucí Centra zdraví, výživy a potravin ze Státního zdravotního ústavu.

Jedlíci syrového masa si koledují o těžký průjem vyvolaný salmonelózami, kampylobakteriózu či třeba listeriózu, která může skončit až zánětem mozkových blan a smrtí. Nebo o nákazu toxoplasmózou, která mění chování lidí se sníženou imunitou a u těhotných poškozuje plod. Mnohé bakterie a paraziti navíc přežijí i zmražení masa a jeho rozmražení, ničí je teprve tepelná úprava.

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/nova-moda-jist-syrove-maso-jako-lide-v-paleolitu-ftu-/dieta.aspx?c=A120120­_125917_dieta_jup

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

S největší pravděpodobností tasemnice a jiné podobné potfory

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Gecco nemohu dát palec. Odpověď mně neuspokojila. Moje myš to odmítá.

před 2649 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Myslím, že to přežiju…
🙂

před 2648 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2649 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví