Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.listopad 16:00

Máte rádi trdelník a víte něco o jeho historii?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.listopad 16:30

Máte rádi trdelník a víte něco o jeho historii?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Doplňuji:
Mně chutná moc,ale musí být horký,čerstvě upečený.Asi k tomu přispěje i atmosféra vánočních trhů.
Ale hlavně mně pobavilo to,že se tomu válci,na který se namotává,říká TRDLO,viz text – „Trdelník se vyrábí z kynutého těsta, jehož základ tvoří mouka, kvasnice a tuk. Namotává se na válec, takzvané trdlo (původně bukový či dubový dřevěný válec, dnes kovový). Poté se peče nad žárem a nakonec se obaluje ve směsi skořice, cukru, vanilky a oříšků. Skořice jde nahradit i kakaem či kokosem.“