Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.leden 15:15

Jíte smažený sýr (třicítku cihlu)?

Aktuality a zábava – Zábava a ostatní

Je to taková klasika a zároveň docela kontroversní jídlo.

Třicítka cihla se na to smažení moc nehodí. Třicítka cihla je „imitace holandského sýru“, a on i ten Edammer Kaas, kterého je Eidam náhražkou, je sýr striktně pro studenou kuchyni.

No ano, ale právě v tom, že se úplně nerozteče, jako třeba Ementál, je jeho kouzlo.

Někdo by se po tom doslova utloukl, někdo smažený sýr nesnáší.

Jinak smažený sýr není až tak nic zvláštního. Maďaři smaží v trojobalu camembert a většinou ho jedí s rýži. Sýr se smaží ve Francii (gouda, ementál, camembert), v Itálii, no a samozřejmě, že Američani, že. Ale třicítka cihla takto v trojobalu, to je ryze naše záležitost! 😃

Tak co: naskakuje vám husina, jenom když ho uvidíte, nebo naopak bez něho nemůžete být? Nebo ho sníte v nouzi nejvyšší? Nebo jak? 😅

Já to běžně nejím, rozhodně by mne to nenapadlo si to koupit v hospodě, nebo v hladovém oknu. Zkoušel jsem, jednou, zmražený polotovar z Lidlu a nikdy víc! 😆 Ale, čas od času, si ho udělám, koupím třicítku cihlu, nasypu na tác pšeničnou mouku (já používám úplně tu nejhrubší, takže je to zase trochu jiné), rozklepnu a rozkvedlám dvě vajíčka, nasypu strouhanky, a jak se mi roztopí máslo s olejem, rychle obalím a okamžitě jdu smažit. No a s čím je asi jasné: nudle a rajčatová omáčka! 😂 Ale je to tak, co já vím, dvakrát do roka, odhadem.

Pro Rokia I. Kauflandského: Prosím Tě, chodíš na smažený sýr do „jídelny na nádraží“, nebo k Vietovi, nebo do jiné jídelny, kam chodíš? 😃

P. S. Na obrázku je obvyklá forma přípravy a podávání smaženého sýru v Ústecké lidově demokratické republice.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.leden 23:37

Jíte smažený sýr (třicítku cihlu)?

Aktuality a zábava – Zábava a ostatní

Je to taková klasika a zároveň docela kontroversní jídlo.

Třicítka cihla se na to smažení moc nehodí. Třicítka cihla je „imitace holandského sýru“, a on i ten Edammer Kaas, kterého je Eidam náhražkou, je sýr striktně pro studenou kuchyni.

No ano, ale právě v tom, že se úplně nerozteče, jako třeba Ementál, je jeho kouzlo.

Někdo by se po tom doslova utloukl, někdo smažený sýr nesnáší.

Jinak smažený sýr není až tak nic zvláštního. Maďaři smaží v trojobalu camembert a většinou ho jedí s rýži. Sýr se smaží ve Francii (gouda, ementál, camembert), v Itálii, no a samozřejmě, že Američani, že. Ale třicítka cihla takto v trojobalu, to je ryze naše záležitost! 😃

Tak co: naskakuje vám husina, jenom když ho uvidíte, nebo naopak bez něho nemůžete být? Nebo ho sníte v nouzi nejvyšší? Nebo jak? 😅

Já to běžně nejím, rozhodně by mne to nenapadlo si to koupit v hospodě, nebo v hladovém oknu. Zkoušel jsem, jednou, zmražený polotovar z Lidlu a nikdy víc! 😆 Ale, čas od času, si ho udělám, koupím třicítku cihlu, nasypu na tác pšeničnou mouku (já používám úplně tu nejhrubší, takže je to zase trochu jiné), rozklepnu a rozkvedlám dvě vajíčka, nasypu strouhanky, a jak se mi roztopí máslo s olejem, rychle obalím a okamžitě jdu smažit. No a s čím je asi jasné: nudle a rajčatová omáčka! 😂 Ale je to tak, co já vím, dvakrát do roka, odhadem.

Pro Rokia I. Kauflandského: Prosím Tě, chodíš na smažený sýr do „jídelny na nádraží“, nebo k Vietovi, nebo do jiné jídelny, kam chodíš? 😃

P. S. Na obrázku je obvyklá forma přípravy a podávání smaženého sýru v Ústecké lidově demokratické republice.