Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.červen 14:30

Je možné, že v Rusku neznají, resp. nepoužívají ocet?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Slyšel jsem to tom, tuto zprávu mám z oblasti „Kuzbasu“, to je na Sibiři. Prý konzervují jen solí.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.červen 15:26

Je možné, že v Rusku neznají, resp. nepoužívají ocet? Upravuji otázku: Měl jsem na mysli běžný, kvasný lihový ocet.

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Slyšel jsem to tom, tuto zprávu mám z oblasti „Kuzbasu“, to je na Sibiři. Prý potraviny konzervují jen solí.
Běžný lihový ocet je nejlacinější a jeho používání v našich domácnostech je běžné. Tuším, že se vyrábí z brambor. Je vhodný do pokrmů, ale i na čistění domácností. Např. na ucpaný odpad máme vyzkoušené propláchnutí potrubí převařeným octem, který mám zbyte po odvápnění varné konvice.
Vinaigrette jsou dražší octy, některé i drahé, vyráběné z vína, hodící se převážně jen na úpravu pokrmmů.

https://femine­la.cz/obycejny-ocet-ma-rozhodne-co-nabidnout-techto-sest-triku-si-oblibite/#:~:tex­t=Klasick%C3%BD%20o­cet%20je%20tak%C3%A9%20e­fektivn%C3%AD­m%20p%C5%99%C3%A­Drodn%C3%ADm%20her­bicidem%2C%20sta­%C4%8D%C3%AD,Fre­epik%204.%20%C5%A0e­trn%C3%BD%20kon­dicion%C3%A9r%20­Kr%C3%A1sn%C3%A9%20vla­sy%20bez%20che­mie%3F