Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.červenec 14:05

Jde u sazby D25d připojit malý bojler 30 l jen přes zásuvku nebo to musí být napevno do zdi? Zatím tuto sazbu nemám.

Bydlení a zahrada – Ostatní bydlení a zahrada

Šlo by u sazby D25d připojit malý bojler 30 litrů jen přes zásuvku nebo to musí být vždy napevno do zdi? Zatím tuto sazbu s NT nemám, tzn. že budu o ni teprve žádal. Neví někdo jestli je podmínka, že u dvoutarifní sazby D25d s 8 hod. NT na ohřev vody se bojler musí připojit vždy napevno do zdi nebo by to šlo i přes zásuvku, která by šla v případě potřeby kdykoliv vypnout a zapnout a bojler tak zapnout třeba přes prodlužku na VT, když nepojede NT a bylo by náhodou potřeba ohřát více vody pro návštěvu atd. Jde o malý bojler 30 litrů, který mi stačí, ale když 2× za rok přijede návštěva, tak to bude málo a bude to mimo těch 8 hodin NT, tak se voda neohřeje, leda tak na sporáku 🙂. Nikdo mi to na 100 % nepotvrdil? Snad se prý měly měnit nějaké předpisy a už to nemusí být napevno do zdi… Na zákaznické lince distributora mi neřekli, paní nevěděla. Kde si to ověřit? Bylo by to pro mě nejleppší, kdyby bylo možné bojler připojovat přes zásuvky na NT nebo VT podle aktuální potřeby. Jak by to šlo vyřešit, aby to mohlo fungovat na NT i VT podle potřeby. Potřeboval bych to potvrdit, jak to je a poradit, jak to ev. vyřešit co nejsnadnějí ( nejlépe bez sekání poloviny bytu). Děkuji moc za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.červenec 14:07

Jde u sazby D25d připojit malý bojler 30 l jen přes zásuvku nebo to musí být napevno do zdi? Zatím tuto sazbu nemám.

Bydlení a zahrada – Ostatní bydlení a zahrada

Šlo by u sazby D25d připojit malý bojler 30 litrů jen přes zásuvku nebo to musí být vždy napevno do zdi? Zatím tuto sazbu s NT nemám, tzn. že budu o ni teprve žádal. Neví někdo jestli je podmínka, že u dvoutarifní sazby D25d s 8 hod. NT na ohřev vody se bojler musí připojit vždy napevno do zdi nebo by to šlo i přes zásuvku, která by šla v případě potřeby kdykoliv vypnout a zapnout a bojler tak zapnout třeba přes prodlužku na VT, když nepojede NT a bylo by náhodou potřeba ohřát více vody pro návštěvu atd. Jde o malý bojler 30 litrů, který mi stačí, ale když 2× za rok přijede návštěva, tak to bude málo a bude to mimo těch 8 hodin NT, tak se voda neohřeje, leda tak na sporáku 🙂. Nikdo mi to na 100 % nepotvrdil? Snad se prý měly měnit nějaké předpisy a už to nemusí být napevno do zdi… Na zákaznické lince distributora mi neřekli, paní nevěděla. Kde si to ověřit? Bylo by to pro mě nejleppší, kdyby bylo možné bojler připojovat přes zásuvky na NT nebo VT podle aktuální potřeby. Jak by to šlo vyřešit, aby to mohlo fungovat na NT i VT podle potřeby. Potřeboval bych to potvrdit, jak to je a poradit, jak to ev. vyřešit co nejsnadnějí ( nejlépe bez sekání poloviny bytu). Děkuji moc za rady.
Ještě doplním, že je to trochu problematické, já si jenom zjištuji, co jde a co ne, abych v tom měl jasno a revizákovi potom řekl, že to tak jde. Revizáka si bohužel nemůžu shánět sám, protože to řeší správce a po zkušenostech, co jsme kdy dělali, tak to byla vždy hrůza hrůzoucí a proto už si zjišťuji informace předem, abych věděl, co je možné a není.