Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.červen 12:52

Rostlina jménem rouno proti mravencům?

Bydlení a zahrada – Zahrada

Dobrý den, babička se zmínila že kdesi četla o rostlině jménem rouno a že prý je super proti mravencům, že by ji chtěla pod stromy, ale nedaří se jí rostlinu nikde sehnat. Nečetl někdo z vás stejný článek? Nebo nevíte o čem mohla mluvit. Babi už neví jen si pamatuje rostlinu (ne látku) rouno.
Já nedokážu pořádně nic dohledat. Našla jsem že existuje horské rouno také známé jako persicaria, bistort nebo křídlatka a že křídlatka patří mezi rdesnovité rostliny které (některé) obývají žahavý mravenci a mydlí Atta mravence když je potkají, ale ti by měli být obyvateli Amerických kontinentů. Takže jsem stále ve slepé uličce.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.červen 15:37

Funguje rostlina jménem rouno proti mravencům?

Bydlení a zahrada – Zahrada

Dobrý den, babička se zmínila, že kdesi četla o rostlině jménem rouno a že prý je super proti mravencům, že by ji chtěla pod stromy, ale nedaří se jí rostlinu nikde sehnat. Nečetl někdo z vás stejný článek? Nebo nevíte o čem mohla mluvit? Babi už neví, jen si pamatuje rostlinu (ne látku) rouno.
Já nedokážu pořádně nic dohledat. Našla jsem, že existuje horské rouno také známé jako persicaria, bistort nebo křídlatka a že křídlatka patří mezi rdesnovité rostliny, které (některé) obývají žahaví mravenci a mydlí Atta mravence když je potkají, ale ti by měli být obyvateli Amerických kontinentů. Takže jsem stále ve slepé uličce.