Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.leden 23:18

Poradíte mi ,prosím o úvahách rozdělení majetku,majitelka si neví rady,aby nikoho nepoškodila,a podle zákona to nechce?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Poradíte mi s problémem dědictví,ano,por­cujeme medvěda předem,právě proto,že podle zákona,bez závěti,by bylo opravdu pozdě.Paní se bojí,aby se děti mezi sebou nepohádali.Proto chce napsat regulerní závět,kde by chtěla upřednostnit vnučku,a věcné břemeno by byl její otec…a další dvě děti by byli mimo,na tom se prý ústně dohodli.Vzhledem k momentální kovidové době neví,jak postupovat.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.leden 23:42

Poradíte mi, prosím, s úvahami rozdělení majetku?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

majitelka si neví rady, aby nikoho nepoškodila, a podle zákona to nechce.
Poradíte mi s problémem dědictví? Ano, porcujeme medvěda předem, právě proto, že podle zákona, bez závěti, by bylo opravdu pozdě. Paní se bojí, aby se děti mezi sebou nepohádaly. Proto chce napsat regulerní závěť, kde by chtěla upřednostnit vnučku, a věcné břemeno by měl její otec… a další dvě děti by byly mimo, na tom se prý ústně dohodli. Vzhledem k momentální kovidové době neví, jak postupovat.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.leden 2:11

Poradíte mi, prosím, s úvahami rozdělení majetku?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

majitelka si neví rady, aby nikoho nepoškodila, a podle zákona to nechce.
Poradíte mi s problémem dědictví? Ano, porcujeme medvěda předem, právě proto, že podle zákona, bez závěti, by bylo opravdu pozdě. Paní se bojí, aby se děti mezi sebou nepohádaly. Proto chce napsat regulerní závěť, kde by chtěla upřednostnit vnučku, a věcné břemeno by měl její otec… a další dvě děti by byly mimo, na tom se prý ústně dohodli. Vzhledem k momentální kovidové době neví, jak postupovat. DOPLNĚNÍ: Opravdu moc děkuji za všechny reakce,nebudu upřednostňovat nikoho jmenovitě,pro­miňte,pomohl každý.
Protože jste mi připomněli,co vše schází v zadání,doplňuji teď. Majitelka domu má tři děti. Starší sestry mají své domovy,a děti a vnoučata.Nejmladší syn má dvě děti,bydlí v domě s maminkou,celý život a také se svou starší dcerou (mladší bydlí se svou matkou).Právě té se majitelka prý rozhodla přenechat dům.Obě dcery se měly ústně dohodnout,že souhlasí se situací,kdy tato vnučka dům bude vlastnit a její otec bydlet. Po přečtení vašich odpovědí usuzuji – dcery by se za života maminky musely vzdát dědictví ve prospěch vnučky a svého bratra.Vzhledem k ústní dohodě a vzdání se cca milionu korun mi to přijde nereálné.Když by majitelka darovala svůj dům vnučce a věcné břemeno dožití jejímu otci,může své dcery tímto vyloučit? Omlouvám se,informací na mě bylo moc…