Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.leden 11:31

Vyrábíte si podomácku nějaké fermentované potraviny či nápoje?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

V březnu se roztrh' pytel s pečením domácího chleba. Přiznávám, taky jsem to zkoušela. Zajímá mě ale, jestli si doma vyrábíte něco prospěšného pro střevní mikrobiom, ať už je to kvašené zelí, sýr či pivo :)
Já si např. pravidelně vyrábím kvašenou zeleninu (zelí v kombinaci s dalšími druhy), amasaké a občas zkusím i něco nového, momentálně chci zkusit zázvorové pivo. Zkoušela jsem i rejuvelac, který sice chutnal zvláštně, ale na střeva mi dělal taky dobře, navíc kočky se po něm mohly úlpně utlouct (stále žijí a prosperují).

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.leden 11:32

Vyrábíte si podomácku nějaké fermentované potraviny či nápoje?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

V březnu se roztrh' pytel s pečením domácího chleba. Přiznávám, taky jsem to zkoušela. Zajímá mě ale, jestli si doma vyrábíte něco prospěšného pro střevní mikrobiom, ať už je to kvašené zelí, sýr či pivo :)
Já si např. pravidelně vyrábím kvašenou zeleninu (zelí v kombinaci s dalšími druhy), kimchi, amasaké a občas zkusím i něco nového, momentálně chci zkusit zázvorové pivo. Zkoušela jsem i rejuvelac, který sice chutnal zvláštně, ale na střeva mi dělal taky dobře, navíc kočky se po něm mohly úlpně utlouct (stále žijí a prosperují).