Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.červen 10:29

Měla by při přípravě kávy voda na kafe vařit?

Jídlo a vaření – Nápoje

Třeba kdyř se člověk chystá „uvařit“ si INSTANTNÍ kávu. Mohl by si v pohodě ohřád vodu na nějakých 50–60°C a takto kafe zalít, aby později nemusel čekat, až mu zase vychladne, aby si nespálil ústa? Neptám se, bude-li i za těchto okolností káva „uvařená“. Připusťme, že bude, ale… Bude pak taková káva stejně zdravá a kvalitní, jako když vodu převaří a kafe si tím pádem, jak se patří, uvaří?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.červen 11:18

Měla by při přípravě kávy voda na kafe vařit?

Jídlo a vaření – Nápoje

Třeba kdyř se člověk chystá „uvařit“ si INSTANTNÍ kávu. Mohl by si v pohodě ohřát vodu na nějakých 50–60°C a takto kafe zalít, aby později nemusel čekat, až mu zase vychladne, aby si nespálil ústa? Neptám se, bude-li i za těchto okolností káva „uvařená“. Připusťme, že bude, ale… Bude pak taková káva stejně zdravá a kvalitní, jako když vodu převaří a kafe si tím pádem, jak se patří, uvaří?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.červen 12:26

Měla by při přípravě kávy voda na kafe vařit?

Jídlo a vaření – Nápoje

Třeba kdyř se člověk chystá „uvařit“ si INSTANTNÍ kávu. Mohl by si v pohodě ohřát vodu na nějakých 50–60°C a takto kafe zalít, aby později nemusel čekat, až mu zase vychladne, aby si nespálil ústa? Neptám se, bude-li i za těchto okolností káva „uvařená“. Připusťme, že bude, ale… Bude pak taková káva stejně zdravá a kvalitní, jako když vodu převaří a kafe si tím pádem, jak se patří, uvaří?


No jo, ale co, když si budeme instantní kávu zalévat vodou o teplotě cca 60°C? Pak bude stejně kvalitní a stejně chutná? Na to mně nikdo neodpověděl, jako by to bylo tajné. Máte na tohle vůbec nějaký názor? Bo nač si ohřívat vodu více, když pak člověk stejně čeká, aby mu káva zase vychladla, bo nad 60C by si stejně nejspíše spálil útroby. navíc dnes jsou konvice, kdy si teplotu jednoduše nastavíte a není s 60, 90 či 100 st., není s tím tak či onak žádná práce. Takže nač plýtvat energií a ohřívat vodu více, když pak kolikrát čekáme, až vychladne? Za další se z kvalitní instant ní kávy připravuje i káva ledová, různý frapučíno atd., ovšem tady také netuším, jak je to s kvalitou výslednýho nápoje. Zkrátka se snažím přijít na to, zda TEPLOTA VODY K ZALITÍ KÁVY MÁ NĚJAKÝ VLIV NA VÝSLEDNOU CHUŤ, KVALITU A ZDRAV. BENEFITY KVALITNÍ INSTANTNÍ KÁVY! Pokud kdokoli tuší a není to tajné, tak to sem klidně napište, díky! (;