Zeptal/a se – 18.duben 18:33
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Krásný den.
.
Máte někdo zkušenosti z vlastní výrobou mochi koláčků plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí a nebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané „cosi“, které se neustále lepilo na ruce a kterému nepomohlo ani 300g kukuřičného škrobu.. zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu (https://carlinetmoi.wordpress.com/2016/02/11/daifuku-mochi/) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat, manipulovat a která připomínala kuřecí maso..ano, až tak špatně jsem na tom byl.
TAKHLE TĚSTO VYPADAT NEMÁ!:
https://i.imgur.com/P0sngl7.jpg
Našel jsem však jeden recept (https://www.youtube.com/watch?v=sQD2lX2W-R8&t=13s) s jednoduchým návodem, kdy se všechny přísady smíchají do jedné nádoby, zamíchají, strčí do mikrovlnné trouby, vyndají a těsto je hotovo – bohužel to tam buď dávám na moc dlouho, nebo na vysoký výkon.. stále to není ta ideální ukázková hmota, kterou bych si přál.
IDEÁLNÍ STRUKTURA TĚSTA:
https://i.imgur.com/Y7eYFxQ.jpg
Proto se ptám, zda-li má někdo s výrobou vlastních mochi koláčků zkušenosti, případně s jakým receptem jste v kuchyni pracovali? Máte osvědčené množství a ingredience, díky nimž se k originálnímu japonskému koláčku alespoň trochu přiblížím? Jestli ano, jsem jedno velké ucho.
ORIGINÁLNÍ BALENÍ:
https://i.imgur.com/9DAOhkn.jpg
.
Díky všem za rady tipy.
Zeptal/a se – 18.duben 21:54
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Krásný den.
.
Máte někdo zkušenosti s vlastní výrobou koláčků mochi plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost s několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí anebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané „cosi“, které se neustále lepilo na ruce a kterému nepomohlo ani 300g kukuřičného škrobu… zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu (https://carlinetmoi.wordpress.com/2016/02/11/daifuku-mochi/) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat, manipulovat a která připomínala kuřecí maso… ano, až tak špatně jsem na tom byl.
TAKHLE TĚSTO VYPADAT NEMÁ!:
https://i.imgur.com/P0sngl7.jpg
Našel jsem však jeden recept (https://www.youtube.com/watch?v=sQD2lX2W-R8&t=13s) s jednoduchým návodem, kdy se všechny přísady smíchají do jedné nádoby, zamíchají, strčí do mikrovlnné trouby, vyndají a těsto je hotovo – bohužel to tam buď dávám na moc dlouho nebo na vysoký výkon… stále to není ta ideální ukázková hmota, kterou bych si přál.
IDEÁLNÍ STRUKTURA TĚSTA:
https://i.imgur.com/Y7eYFxQ.jpg
Proto se ptám, zdali má někdo s výrobou vlastních mochi koláčků zkušenosti, případně s jakým receptem jste v kuchyni pracovali. Máte osvědčené množství a ingredience, díky nimž se k originálnímu japonskému koláčku alespoň trochu přiblížím? Jestli ano, jsem jedno velké ucho.
ORIGINÁLNÍ BALENÍ:
https://i.imgur.com/9DAOhkn.jpg
.
Díky všem za rady a tipy.