Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.duben 18:33

Jak vyrobit doma japonské koláčky mochi?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Krásný den.

.

Máte někdo zkušenosti z vlastní výrobou mochi koláčků plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí a nebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané „cosi“, které se neustále lepilo na ruce a kterému nepomohlo ani 300g kukuřičného škrobu.. zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu (https://carli­netmoi.wordpres­s.com/2016/02­/11/daifuku-mochi/) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat, manipulovat a která připomínala kuřecí maso..ano, až tak špatně jsem na tom byl.

TAKHLE TĚSTO VYPADAT NEMÁ!:

https://i.imgur­.com/P0sngl7.jpg

Našel jsem však jeden recept (https://www.y­outube.com/wat­ch?v=sQD2lX2W-R8&t=13s) s jednoduchým návodem, kdy se všechny přísady smíchají do jedné nádoby, zamíchají, strčí do mikrovlnné trouby, vyndají a těsto je hotovo – bohužel to tam buď dávám na moc dlouho, nebo na vysoký výkon.. stále to není ta ideální ukázková hmota, kterou bych si přál.

IDEÁLNÍ STRUKTURA TĚSTA:

https://i.imgur­.com/Y7eYFxQ.jpg

Proto se ptám, zda-li má někdo s výrobou vlastních mochi koláčků zkušenosti, případně s jakým receptem jste v kuchyni pracovali? Máte osvědčené množství a ingredience, díky nimž se k originálnímu japonskému koláčku alespoň trochu přiblížím? Jestli ano, jsem jedno velké ucho.

ORIGINÁLNÍ BALENÍ:

https://i.imgur­.com/9DAOhkn.jpg

.
Díky všem za rady tipy.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.duben 21:54

Jak vyrobit doma japonské koláčky mochi?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Krásný den.

.

Máte někdo zkušenosti s vlastní výrobou koláčků mochi plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost s několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí anebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané „cosi“, které se neustále lepilo na ruce a kterému nepomohlo ani 300g kukuřičného škrobu… zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu (https://carli­netmoi.wordpres­s.com/2016/02­/11/daifuku-mochi/) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat, manipulovat a která připomínala kuřecí maso… ano, až tak špatně jsem na tom byl.

TAKHLE TĚSTO VYPADAT NEMÁ!:

https://i.imgur­.com/P0sngl7.jpg

Našel jsem však jeden recept (https://www.y­outube.com/wat­ch?v=sQD2lX2W-R8&t=13s) s jednoduchým návodem, kdy se všechny přísady smíchají do jedné nádoby, zamíchají, strčí do mikrovlnné trouby, vyndají a těsto je hotovo – bohužel to tam buď dávám na moc dlouho nebo na vysoký výkon… stále to není ta ideální ukázková hmota, kterou bych si přál.

IDEÁLNÍ STRUKTURA TĚSTA:

https://i.imgur­.com/Y7eYFxQ.jpg

Proto se ptám, zdali má někdo s výrobou vlastních mochi koláčků zkušenosti, případně s jakým receptem jste v kuchyni pracovali. Máte osvědčené množství a ingredience, díky nimž se k originálnímu japonskému koláčku alespoň trochu přiblížím? Jestli ano, jsem jedno velké ucho.

ORIGINÁLNÍ BALENÍ:

https://i.imgur­.com/9DAOhkn.jpg

.
Díky všem za rady a tipy.