Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.červenec 23:53

Tak co na to praví zdejší škarohlídi?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

Česko patří mezi nejvyspělejší země světa. Přeskočilo Norsko i Švýcarsko
Česká republika se poprvé v historii probojovala do první desítky nevyspělejších zemí. Vyplývá to ze Zprávy o udržitelném rozvoji za rok 2019, kterou pro OSN vypracovala nadace Bertelsmann. Češi se posunuli o šest míst výše na sedmou pozici a zanechali za sebou i tradiční lídry žebříčku typu Japonsko, Island, Belgii, Norsko, Kanada či Švýcarsko. Úspěch Česka vyniká zejména v porovnání se sousedním Slovenskem, které se propadlo o tři příčky pod pětadvacáté Maďarsko. Ještě hůře dopadlo Polsko, které skončilo dokonce za Běloruskem. Spojené státy pak spolu s Bulharskem dosáhly 74,5 bodů ze sta možných.
Zdroj: https://www.de­nik.cz/ekonomi­ka/cesko-zazarilo-v-zebricku-udrzitelneho-rozvoje-preskocilo-norsko-i-svycarsko-20190717.html

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.červenec 23:58

Tak co na to praví zdejší škarohlídi?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

Česko patří mezi nejvyspělejší země světa. Přeskočilo Norsko i Švýcarsko
Česká republika se poprvé v historii probojovala do první desítky nevyspělejších zemí. Vyplývá to ze Zprávy o udržitelném rozvoji za rok 2019, kterou pro OSN vypracovala nadace Bertelsmann. Češi se posunuli o šest míst výše na sedmou pozici a zanechali za sebou i tradiční lídry žebříčku typu Japonsko, Island, Belgii, Norsko, Kanada či Švýcarsko. Úspěch Česka vyniká zejména v porovnání se sousedním Slovenskem, které se propadlo o tři příčky pod pětadvacáté Maďarsko. Ještě hůře dopadlo Polsko, které skončilo dokonce za Běloruskem. V celkem 17 hodnocených cílech tak naše země dosáhla skóre 80,7 a na vedoucí Dánsko ztrácí méně než pět bodů. Spojené státy pak spolu s Bulharskem dosáhly 74,5 bodů ze sta možných.
Zdroj: https://www.de­nik.cz/ekonomi­ka/cesko-zazarilo-v-zebricku-udrzitelneho-rozvoje-preskocilo-norsko-i-svycarsko-20190717.html Spojené státy pak spolu s Bulharskem dosáhly 74,5 bodů ze sta možných.