Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.listopad 10:49

Jaký máte názor na vegetariánství a veganství?

Zdraví – Nemoci

Vím že na tohle téma už zde bylo otázek (všeobecných) hodně. Ale máme konkrétní problém, kdy naše vnučka začala s vegetariánstvím (bylo jí líto zabíjených zvířat), pak přešla na veganství. Ale k tomu asi, celkem bezdůvodně (nebyla obézní), ještě stále i snižovala dávky potravy a dostala se nyní do stádia anorexie.
Takže nyní máme velký problém, jak ji z tohoto stavu dostat. Ono je to asi „v hlavě“, ale podle nás to to vega.. nastartovalo. A teď ani psychiatr, ani psycholog a ani „výživový poradce“ si s tím u ní neví rady.
Občas se zdá, jako by šla „do sebe“ a snaží se z tohoto stavu dostat, ale pak se to zase „zlomí“ a jde to opět „do háje“.:-( Je v pubertě a tak je to vše, ještě i tím, komplikovanější.
Chtěli bychom jí pomoci, ale nevíme jak.
Nemáte někdo, ve svém okolí, podobnou zkušenost a případně radu? Díky za odpovědi.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.listopad 12:17

Jaký máte názor na vegetariánství a veganství?

Zdraví – Nemoci

Vím, že na tohle téma už zde bylo otázek (všeobecných) hodně. Ale máme konkrétní problém, kdy naše vnučka začala s vegetariánstvím (bylo jí líto zabíjených zvířat), pak přešla na veganství. Ale k tomu asi, celkem bezdůvodně (nebyla obézní), ještě stále i snižovala dávky potravy a dostala se nyní do stádia anorexie.
Takže nyní máme velký problém, jak ji z tohoto stavu dostat. Ono je to asi „v hlavě“, ale podle nás to to vega… nastartovalo. A teď ani psychiatr, ani psycholog a ani „výživový poradce“ si s tím u ní neví rady.
Občas se zdá, jako by šla „do sebe“ a snaží se z tohoto stavu dostat, ale pak se to zase „zlomí“ a jde to opět „do háje“.:-( Je v pubertě, a tak je to vše ještě tím komplikovanější.
Chtěli bychom jí pomoci, ale nevíme jak.
Nemáte někdo ve svém okolí podobnou zkušenost a případně radu? Díky za odpovědi.