Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.listopad 9:12

Platí i u kuchařských receptů slova A. H. Maslowa, že „každý nový nápad vypadá bláznivě?“ Co třeba „žehlený řízek?“

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Dostala jsem mailem recept na „žehlený řízek“. Neslyšela jsem, zatím nezkoušela…

Žehlené maso s bramborem a oblohou

  1. Naložíme a okořeníme vepřové maso tak, jak jsme zvyklí.
  2. Připravíme si plát dvojitého alobalu, záleží na jeho síle. Položíme na něj plátek masa a přehneme přes něj zbytek alobalu. Vytvoříme plochý balíček.
  3. Rozpálíme elektrickou žehličku na nejvyšší stupeň tepla a žehlíme balíček 3 minuty Obrátíme jej a žehlíme po druhé straně opět 3 minuty.
  4. Hotovo, přidáme brambory, obložíme zeleninou a můžeme hodovat.

Je možné použít i kuřecí maso, ale prý je spíš suché. Zřejmě zkrátit dobu žehlení.

Jak prosté, milý Watsone …

  1. „Vše, co si dokážete představit, je skutečné“ Pablo Picasso, Stojí za to recepte vyzkoušet?
  2. Má někdo recept na jiný netradiční postup?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.listopad 9:13

Platí i u kuchařských receptů slova A. H. Maslowa, že „každý nový nápad vypadá bláznivě?“ Co třeba „žehlený řízek?“

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Dostala jsem mailem recept na „žehlený řízek“. Neslyšela jsem, zatím nezkoušela…

Žehlené maso s bramborem a oblohou

  1. Naložíme a okořeníme vepřové maso tak, jak jsme zvyklí.
  2. Připravíme si plát dvojitého alobalu, záleží na jeho síle. Položíme na něj plátek masa a přehneme přes něj zbytek alobalu. Vytvoříme plochý balíček.
  3. Rozpálíme elektrickou žehličku na nejvyšší stupeň tepla a žehlíme balíček 3 minuty Obrátíme jej a žehlíme po druhé straně opět 3 minuty.
  4. Hotovo, přidáme brambory, obložíme zeleninou a můžeme hodovat.

Je možné použít i kuřecí maso, ale prý je spíš suché. Zřejmě zkrátit dobu „žehlení“.

Jak prosté, milý Watsone …

  1. „Vše, co si dokážete představit, je skutečné“ Pablo Picasso, Stojí za to recept vyzkoušet?
  2. Má někdo recept na jiný netradiční postup?