annas
Zeptal/a se – 16.listopad 9:13
Platí i u kuchařských receptů slova A. H. Maslowa, že „každý nový
nápad vypadá bláznivě?“ Co třeba „žehlený řízek?“
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Dostala jsem mailem recept na „žehlený řízek“. Neslyšela jsem,
zatím nezkoušela…
Žehlené maso s bramborem a oblohou
- Naložíme a okořeníme vepřové maso tak, jak jsme zvyklí.
- Připravíme si plát dvojitého alobalu, záleží na jeho síle.
Položíme na něj plátek masa a přehneme přes něj zbytek alobalu.
Vytvoříme plochý balíček.
- Rozpálíme elektrickou žehličku na nejvyšší stupeň tepla a žehlíme
balíček 3 minuty Obrátíme jej a žehlíme po druhé straně opět
3 minuty.
- Hotovo, přidáme brambory, obložíme zeleninou a můžeme hodovat.
Je možné použít i kuřecí maso, ale prý je spíš suché. Zřejmě
zkrátit dobu „žehlení“.
Jak prosté, milý Watsone …
- „Vše, co si dokážete představit, je skutečné“ Pablo Picasso,
Stojí za to recept vyzkoušet?
- Má někdo recept na jiný netradiční postup?