Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.září 12:08

Co si myslíte o základním nepodmíněném příjmu?

Aktuality a zábava – Aktuality

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.říjen 22:45

Co si myslíte o základním nepodmíněném příjmu?

Aktuality a zábava – Aktuality

autacek: Oni tvrdí že je spočteno, že u nás by se tím ušetřilo na zaručený příjem 6.000 pro jednoho člověka, což by samo o sobě asi nestačilo, ale já myslím že kdyby do toho započetli i to že ty lidi ty peníze vlastně utratěj, a ti obchodníci odvedou daně které se vrátí státu, tak by to těch 10.000 nakonec nějak dalo, když se vezme v úvahu jak by to nakoplo Českou ekonomiku.

Už ta samotná věc, že by vlastně každej měl kde bydlet, protože pro rodinu zaručený příjem dohromady 20.000, jenž by neohrozil ani vyhazov z práce obou rodičů, by bohatě stačil na splácení hypotéky a každý by měl kde bydlet. To je první nesporná výhoda. Tím by se zlikvidovali lichváři a sráčové co vydělávaj na provozování ubytoven, kde maj 8 lidí v 1 místnosti, berou od každýho 6 tisíc a těmhle lidem pak platí příspěvky na bydlení stát, takže by se zastavilo tunelování státních příspěvků tímhle způsobem. Dost možná by tak z ulic mohli zmizet i bezdomovci, protože minimálně na malej byt by měl absolutně každej.

Co se týče ekonomiky, tak na těch hypotékách a půjčkách na bydlení by vydělaly nejvíc banky, potažmo stát kterej by zase kasíroval banky, takže by se to vracelo zase nazpátek. No a končeně by to byl způsob, jak dohnat okolní státy, protože pokud by skutečně některý lidi díky tomu přestali pracovat (což si nemyslím, protože tohle už si pohlídá česká závist..), tak by se na tu manuální nelidskou práci prostě najali ukrajinci, mongolci, a klidně i somálci…a protože ti by neměli na ty dávky právo, tak by vlastně dělali na nás a o to my bychom byli bohatší země. Protože tohle je přesně způsob jak bohatne Německo, protože my sme pro ně jen levná pracovní síla, takže tímhle způsobem bychom se jim minimálně vyrovnali, a mohli bysme si válet šunky jako oni, zatímco ostatní chudý národy by za nás makaly. Takže nějakej průmysl 4.0 se může jít vycpat, protože nejlepší způsob robotizace je stejně udělat roboty z lidí, který maj tu smůlu a narodili se na východě nebo ještě lépe na poušti, v zemích kde by se pleteným náramkem přátelství na zápěstí provlíklo celý africký dítě..