Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.září 5:41

Mohu si domu odnést toulavého psa?

Zvířata – Psi

Ve vedlejším málem městečku vídám často jednoho malého pejska. Je strašně moc přítulný a lidí se nebojí. Bavila jsem se s pár lidmi, jestli někomu patří. Prý mu cca před třemi lety umřel páníček a vdova toho pejska pak vyšoupla ven, protože ho nechtěla. Psa ale dát prý nikomu nechce, protože by jí prý nebožtík strašil…pejsek si běhá léto/zima venku…bez obojku a známky…nikoho to nezajímá…sem tam mu někdo hodí nějaký dlabanec a v zimě ho jedna starší paní prý občas pouští do chodby…otázka zní, jestli si ho mohu odvézt. Rozhodně bych ho nechala odčervit, naočkovat, dostal by obojek a známku a hlavně teplý domov a pravidelnou a kvalitní stravu.

Něco jsem o tom četla…prý se to musí nahlásit na obec. Ta má informovat občany a snažit se psovi najít páníčka. Tady se právě bojím, že by se ta šílená a pověrčivá paní mohla o psa přihlásit a ten by skončil přivázaný na špagátu u boudy na zahradě (občas ho prý takhle přiváže, když tak má vnoučata a pak ho zase vykopne pryč). Pejsek byl prý už jednou pokousán, protože je to takový drobek a spousta lidí si tady chodí se psy volně.

Co teď s tím…mohu si ho vzít domu, aniž bych někoho informovala? Díky za radu

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.září 7:21

Mohu si domu odnést toulavého psa?

Zvířata – Psi

Musím se omluvit za ÚPRAVU původní otázky, ale bohužel tu nelze přidávat další komentáře (původní znění viz dole). Věc se má trošku jinak. Přes zbytek noční směny jsem se trošku víc pídila po dalších informacích. Kolega z práce pejska zná a vnesl do toho trochu světla.

Věc se má úplně jinak. Paní je kolem 45 let. Neumřel jí manžel, ale 20ti letý syn a pes byl jeho. Přestěhovala se s dalšími dvěma dětmi (3 a 5) do menšího bytu a tam už psa nevzala. Pes zůstal uvázaný u boudy a když může, tak asi uteče, nebo ho paní dobrovolně pouští proběhnout. Kolega byl ještě tak hodný, že mi byl tu mini zahrádečku ukázat. Pes tam opravdu byl…uvázaný na řetízku u boudy! Miska bez vody a bez granulí! Venku jsem naměřila 7stupňů, tak kolik asi mohlo být v noci… Pejsek klepal kosu jak blázen a já se mu ani nedivím