Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.duben 14:10

Chopili byste se příležitosti a začali efektivně hospodařit?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Rovněž v naší domovině se rozevírají „nůžky“ mezi bohatými a chudými, jedni majetky hromadí, ostatní se ocitají až na hranici chudoby. Může tak vzniknout pnutí vedoucí posléze až k sociálním revolucím.
Historie vypovídá, že řešením byl buď válečný konflikt nebo /v době prozatímního míru/ pozemkové reformy.
Bez použití násilí by to znamenalo, že i těm nejchudším bude zdarma udělen nemovitý majetek /stavby, pozemky/ a dána jim možnost takto uživit za cenu tvrdé práce sebe i celou rodinu. Uměli by alespoň někteří z vás zainteresovaných se chopit podobné příležitosti, nebo byste raději zůstali v pozici ukřivděných, kteří bez přičinění vyžadují sociální rovnost?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.duben 14:22

Chopili byste se příležitosti a začali efektivně hospodařit?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Rovněž v naší domovině se rozevírají „nůžky“ mezi bohatými a chudými, jedni majetky hromadí, ostatní se ocitají až na hranici chudoby. Může tak vzniknout pnutí vedoucí posléze k sociálním revolucím.
Historie vypovídá, že řešením vždy byl buď válečný konflikt nebo /v době prozatímního míru/ pozemkové reformy.
Bez použití násilí by to znamenalo, že i těm nejchudším bude zdarma předán nemovitý majetek /stavby, pozemky/ a dána jim možnost takto uživit, za cenu tvrdé práce, sebe i rodinu.
Uměli by se dle vás alespoň někteří kupř. ze zde dotyčných chopit této příležitosti, nebo nadále zůstanou v pozici ukřivděných, kteří bez přičinění vyžadují sociální rovnost?