Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.březen 13:47

Je poskytování kotlíkových dotací tím nejlepším řešením?

Bydlení a zahrada – Interiér a vybavení

Ve všeobecné rovině se jistě jedná o chválihodné ekologické opatření. Avšak coby pamětník si vzpomínám na porevoluční nadšení týkající se plynofikace i těch nejmenších obcí a vyhřívání domů elektrickými radiátory při levných sazbách. Pak se někde cosi zvrtlo a ceny čiských energií poskočily nahoru. Následovala pochopitelná reakce v podobě návratu k méně šetrným zdrojům vytápění a ohřevu vody. Dodnes se notná část původních nadšenců cítí podvedena. Zato výrobci kotlů mají dnes zlaté období.
Jaké je vaše stanovisko na názor, že by možná přišlo levněji a určitě bylo více spravedlivé pro všechny slevnit ceny elektřiny a plynu, což by vedlo k aktivaci a oživení před časem promarněné myšlenky a prošustrování původně vynaložených nákladů. Navíc i nejmodernější kombinované kotle je třeba plnit palivem, čistit od popela a hlavně naučit se ovládat, což některé seniory odradí a nebo pro ně představuje obtížně překonatelnou limitu.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.březen 13:53

Je poskytování kotlíkových dotací tím nejlepším řešením?

Bydlení a zahrada – Interiér a vybavení

Ve všeobecné rovině se jistě jedná o chválihodné ekologické opatření. Avšak coby pamětník si vzpomínám na porevoluční nadšení týkající se plynofikace i těch nejmenších obcí a vyhřívání domů elektrickými radiátory při levných sazbách. Pak se někde cosi zvrtlo a ceny čiských energií poskočily nahoru. Následovala pochopitelná reakce v podobě návratu k méně šetrným zdrojům vytápění a ohřevu vody. Dodnes se notná část původních nadšenců cítí podvedena. Zato výrobci kotlů mají zlaté období.
Jaké je prosím vaše stanovisko na názor, že by přišlo levněji a určitě bylo více spravedlivé pro všechny slevnit ceny elektřiny a plynu, což by vedlo k aktivaci a oživení před časem promarněné myšlenky a umrtvení původně vynaložených nákladů. Navíc i ty nejmodernější kombinované kotle je třeba plnit palivem, čistit od popela a hlavně umět ovládat, což některé seniory odradí a nebo pro ně představuje obtížně překonatelnou limitu.