Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.únor 9:02

Trvá funkce ve výboru společenství vlastníků i po vypršení jeho 5 letého funkčního období?

Právo a zákony – Občanské právo

Našemu výboru Společenství vlastníků bytových jednotek vypršelo dle stanov před 6 měsíci jeho 5 leté funkční období. Nový výbor se pro nezájem vlastníků o členství ve výboru nepodařilo zvolit. Starý výbor pokračuje dál ve své funkci a činí různé neodkladné úkony ve správě domu. Jsou jeho rozhodnutí platná? Náš správce kterým je smluvně SBDO nás varuje, že nám hrozí „nasazení“ osoby z moci úřední, která nahradí absenci výboru.Tato funkce z moci úřední je za úplatu a částka bude předepisována společenství k úhradě. Máme z toho obavu, a tak starý výbor pracuje dál, jako by měl stále mandát. Může být společenství sankcionováno rejstříkovým soudem? A kdo může rozhodnout, a za jakých podmínek, o nasazení osoby která bude z moci úřední nahrazovat výbor?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.únor 10:10

Trvá funkce ve výboru společenství vlastníků i po vypršení jeho 5letého funkčního období?

Právo a zákony – Občanské právo

Našemu výboru společenství vlastníků bytových jednotek vypršelo dle stanov před 6 měsíci jeho 5 leté funkční období. Nový výbor se pro nezájem vlastníků o členství ve výboru nepodařilo zvolit. Starý výbor pokračuje dál ve své funkci a činí různé neodkladné úkony ve správě domu. Jsou jeho rozhodnutí platná? Náš správce, kterým je smluvně SBDO nás varuje, že nám hrozí „nasazení“ osoby z moci úřední, která nahradí absentující výbor. Tato funkce z moci úřední je za úplatu a částka bude předepisována společenství k úhradě. Máme z toho obavu, a tak starý výbor pracuje dál, jako by měl stále mandát. Může být společenství sankcionováno rejstříkovým soudem? A kdo a za jakých podmínek může rozhodnout o nasazení osoby, která bude z moci úřední nahrazovat výbor?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.únor 16:26

Trvá funkce ve výboru společenství vlastníků i po vypršení jeho 5letého funkčního období?

Právo a zákony – Občanské právo

Našemu výboru společenství vlastníků bytových jednotek vypršelo dle stanov před 6 měsíci jeho 5 leté funkční období. Nový výbor se pro nezájem vlastníků o členství ve výboru nepodařilo zvolit. Starý výbor pokračuje dál ve své funkci a činí různé neodkladné úkony ve správě domu. Jsou jeho rozhodnutí platná? Náš správce, kterým je smluvně SBDO nás varuje, že nám hrozí „nasazení“ osoby z moci úřední, která nahradí absentující výbor. Tato funkce z moci úřední je za úplatu a částka bude předepisována společenství k úhradě. Máme z toho obavu, a tak starý výbor pracuje dál, jako by měl stále mandát. Může být společenství sankcionováno rejstříkovým soudem? A kdo a za jakých podmínek může rozhodnout o nasazení osoby, která bude z moci úřední nahrazovat výbor?
Nejsme družstvo,jak jsme uvedl,jsme společenství vlastníků.Jasno nemáme v tom,pokud výbor po vypršení svého mandátu jedná jakoby mandát měl,jakou to má po právní stránce patřičnost.Dle občan zák. a stanov je náš dům bez výboru.Ustavit nový (3 členný) výbor se nedaří,chybí nám jeden člen.