Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 12:23

Podnájem a spolubydlící.Jak na to?

Bydlení a zahrada – Úspory energie

Dobrý den, mám podnájem a smlouva je na mě a vzala si cizí holčinu na spolubydlení pro začátek nic jiného mi nezbylo páč mi nevyšel vztah a musela rychle někoho najít. V tom městě je problém s byty nic není a když už je hned pryč takže jinam odstěhovat nemohla. Ta spolubydlící nehorázně plýtvá energiema a domluvily jsme se s majitelkou,že opustí byt, je i hrozné čuně a všude bordel.Smlouvu ona nemá,ale nemůžeme ji přeci vyhodit na ulici proto do konce února musí odejít.I když se ji nebude chtít bude muset!Ted je otázka ty energie.Kauce je dana,že já dala jeden nájem a ona jeden nájem.Já v bytě zůstanu,ale nehodlám po ni potom platit plýtvané energie a ted co s tím?Lze,že majitelka ji vrátí třeba jen půlku kauce a půlku si nechá kdyby se přepálily energie?A že by ji pak poslala zbytek i s fakturou třeba či když se nepřepálí celou částku?Nechci si to tam nechat energie na sebe,když jsem byla furt pryč a ona si tam plýtvá jak chce.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 12:29

Jak na to, abych v podnájmu nemusela platit energie za nehospodárnou spolubydlící? Více viz níže.

Bydlení a zahrada – Úspory energie

Dobrý den, mám podnájem a smlouva je na mě a vzala jsem si cizí holčinu na spolubydlení pro začátek, nic jiného mi nezbylo, páč mi nevyšel vztah a musela rychle někoho najít. V tom městě je problém s byty nic není, a když už, je hned pryč, takže jinam odstěhovat nemohla. Ta spolubydlící nehorázně plýtvá energiema a domluvily jsme se s majitelkou, že opustí byt, je i hrozné čuně a všude bordel. Smlouvu ona nemá, ale nemůžeme ji přeci vyhodit na ulici, proto do konce února musí odejít. I když se ji nebude chtít, bude muset! Teď je otázka ty energie. Kauce je daná, že já dala jeden nájem a ona jeden nájem. Já v bytě zůstanu, ale nehodlám po ní potom platit plýtvané energie a teď co s tím? Lze, že majitelka jí vrátí třeba jen půlku kauce a půlku si nechá, kdyby se přepálily energie ?A že by jí pak poslala zbytek i s fakturou třeba, či když se nepřepálí, celou částku?Nechci si to tam nechat energie na sebe, když jsem byla furt pryč a ona si tam plýtvá jak chce.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.leden 12:29

Jak na to, abych v podnájmu nemusela platit energie za nehospodárnou spolubydlící? Více viz níže.

Bydlení a zahrada – Úspory energie

Dobrý den, mám podnájem a smlouva je na mě a vzala jsem si cizí holčinu na spolubydlení pro začátek, nic jiného mi nezbylo, páč mi nevyšel vztah a musela rychle někoho najít. V tom městě je problém s byty nic není, a když už, je hned pryč, takže jinam odstěhovat nemohla. Ta spolubydlící nehorázně plýtvá energiema a domluvily jsme se s majitelkou, že opustí byt, je i hrozné čuně a všude bordel. Smlouvu ona nemá, ale nemůžeme ji přeci vyhodit na ulici, proto do konce února musí odejít. I když se ji nebude chtít, bude muset! Teď je otázka ty energie. Kauce je daná, že já dala jeden nájem a ona jeden nájem. Já v bytě zůstanu, ale nehodlám po ní potom platit plýtvané energie a teď co s tím? Lze, že majitelka jí vrátí třeba jen půlku kauce a půlku si nechá, kdyby se přepálily energie? A že by jí pak poslala zbytek i s fakturou třeba, či když se nepřepálí, celou částku? Nechci si to tam nechat energie na sebe, když jsem byla furt pryč a ona si tam plýtvá, jak chce.