Zeptal/a se – 5.listopad 12:14
Věda – Fyzika
Na internetu jsem hledal celý dopoledne, termodynamika ani další věci mi
nepomohly.
PS: Není to domácí úkol, jen pro osobní potřeby.
Mám rád, když si o víkendu mohu dát vychlazenou colu (dnes Pepsi – 1,5 l). Kostek ledu bych musel použít na ochlazení až zbytečně moc a proto ukládám neotevřenou flašku do mrazáku, kde je –18 stupňů (v bytě je stálých 22 stupňů).
Potřebuji znát vzoreček, který mi řekne na jak dlouho, mám dát 1,5 l flašku Pepsiny o teplotě 22 stupňů (hustota je podle výrobce 1,04 kg/l) do mrazáku o teplotě –18 stupňů tak, aby nakonec cola byla co nejvíc studená, avšak aby nezmzla (když zmrzne, bublinky více unikají po otevření).
Zeptal/a se – 5.listopad 12:20
Věda – Fyzika
Na internetu jsem hledal celý dopoledne, termodynamika ani další věci mi
nepomohly.
PS: Není to domácí úkol, jen pro osobní potřeby.
Mám rád, když si o víkendu mohu dát vychlazenou colu (dnes Pepsi – 1,5 l). Kostek ledu bych musel použít na ochlazení až zbytečně moc a proto ukládám neotevřenou flašku do mrazáku, kde je –18 stupňů (v bytě je stálých 22 stupňů).
Potřebuji znát vzoreček, který mi řekne na jak dlouho, mám dát 1,5 l flašku Pepsiny o teplotě 22 stupňů (hustota je podle výrobce 1,04 kg/l) do mrazáku o teplotě –18 stupňů tak, aby nakonec cola byla co nejvíc studená, avšak aby nezmzla (když zmrzne, bublinky více unikají po otevření).
Zeptal/a se – 5.listopad 12:22
Věda – Fyzika
Na internetu jsem hledal celý dopoledne, termodynamika ani další věci mi
nepomohly.
PS: Není to domácí úkol, jen pro osobní potřeby.
Mám rád, když si o víkendu mohu dát vychlazenou colu (dnes Pepsi – 1,5 l). Kostek ledu bych musel použít na ochlazení až zbytečně moc a proto ukládám neotevřenou flašku do mrazáku, kde je –18 stupňů (v bytě je stálých 22 stupňů).
Potřebuji znát vzoreček, který mi řekne, na jak dlouho mám dát 1,5 l flašku Pepsiny o teplotě 22 stupňů (hustota je podle výrobce 1,04 kg/l) do mrazáku o teplotě –18 stupňů tak, aby nakonec cola byla co nejvíc studená, avšak aby nezmzla (když zmrzne, bublinky více unikají po otevření).