Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.září 7:52

Borelioza po kousnutí neznámým hmyzem?

Zdraví – Nemoci

Ahoj, už podruhé mám na těle štípance od neznámého hmyzu.Poprvé jsem si myslela, že jde o komára,protože i štípanec by tomu odpovídal.Jenže po pár dnech začne štípanec svědět, zrudne a zvětší se na velikost pětikoruny, celý napuchne a co mě docela překvapuje, vytvoří se okolo napuchnutí červeně ohraničené kolo.Pak trvá asi týden než se zcela zahojí. Později jsem si myslela, jestli nemůže jít o štěnice,ale to mi bylo vyvráceno.Mám obavu, že to může být borelióza, ale nevím o tom, že bych měla poslední roky klíště (vím, nemusím to ani poznat, ale beru pravidelné vit. B). Vzpomněla jsem si, že cca před 8 lety (kdy jsem béčka ještě neužívala), se mi po kousnutí klíštěte udělal červený flek, Dr. mi jen předepsala ATB a ani se neobtěžovala mi odebrat krev…prý že to nic není, ale když chci, tak mi ATB předepíše.Je možné, že by se borelioza projevila tak pozdě?To je asi hloupost, ne? Jak jsem psala, ty štípance mám teprve podruhé – poprvé to bylo asi před měsícem a půl, zahojily se a byl klid. Předevčírem jsem na nohou opět zaregistrovala kousnutí a opět ta samá reakce – svědění, napuchnutí do velkého červeného kola a následné ohraničení. Na fotce jsou první štípance. Děkuji za každou radu, počítám, že návštěva Dr. bude asi nezbytná.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.září 9:47

Po kousnutí neznámým hmyzem se mi udělal kulatě červeně ohraničený štípanec (viz foto níže). Je možné, že mám boreliózu?

Zdraví – Nemoci

Ahoj, už podruhé mám na těle štípance od neznámého hmyzu. Poprvé jsem si myslela, že jde o komára, protože i štípanec by tomu odpovídal. Jenže po pár dnech začne štípanec svědět, zrudne a zvětší se na velikost pětikoruny, celý napuchne, a co mě docela překvapuje, vytvoří se okolo napuchnutí červeně ohraničené kolo. Pak trvá asi týden, než se zcela zahojí. Později jsem si myslela, jestli nemůže jít o štěnice, ale to mi bylo vyvráceno. Mám obavu, že to může být borelióza, ale nevím o tom, že bych měla poslední roky klíště (vím, nemusím to ani poznat, ale beru pravidelně vit. B). Vzpomněla jsem si, že cca před 8 lety (kdy jsem béčka ještě neužívala), se mi po kousnutí klíštěte udělal červený flek, Dr. mi jen předepsala ATB a ani se neobtěžovala mi odebrat krev…prý že to nic není, ale když chci, tak mi ATB předepíše. Je možné, že by se borelioza projevila tak pozdě? To je asi hloupost, ne? Jak jsem psala, ty štípance mám teprve podruhé – poprvé to bylo asi před měsícem a půl, zahojily se a byl klid. Předevčírem jsem na nohou opět zaregistrovala kousnutí a opět ta samá reakce – svědění, napuchnutí do velkého červeného kola a následné ohraničení. Na fotce jsou první štípance. Děkuji za každou radu, počítám, že návštěva Dr. bude asi nezbytná.