Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.srpen 14:03

Na jaké úrovni by se asi uživil takový profesionální naslouchač?

Finance a podnikání – Podnikání

Psychologové toho příliš mnoho nakecají a z toho lidem často vznikají další a nové povinnosti.
Proto naslouchač. Naslouchání lidem.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.říjen 14:27

Jak dobře by se v Česku uživil takový profesionální naslouchač?

Finance a podnikání – Podnikání

Dobře? Či spíše hůře?

Ohodnoťte číslem na stupnici 1 až 10, jak kvalitně by se dle vás uživil takový profesionální naslouchač.
(Kvalitně se uživit v mém pojetí znamená nestrádat na základní hygieně, ošacení, teple, spánku a potravinách.)
Stačí odpovědět i jedinou číslicí. Děkuji.

Proč naslouchač:

Psychiatrie: Psychiatrie je pouze o medikaci. To ale nechce každý. Třeba uhnat si poruchy erekce a jiné poruchy užíváním tablet na zase jiné poruchy je hazardem se zdravím, nerozumem z neznalosti. Tato varianta je spíše již pro nebohé, jestli si rozumíme. Prostě využíváme tehdy, pokud již není zbytí (záchrana holého života za cenu změny osobnosti, atd..).

Psychologie: K provozování psychologie je NUTNÉ ukončené vysokoškolské vzdělání, z čehož plyne, že psychologická pomoc bude pro prostého člověka až neuvěřitelně těžkou finanční zátěží. Ano, mezi vysokým vzděláním a vysokou finanční náročností služeb takto vzdělaných JE přímá souvislost. Sice jsem za celý svůj život nepochopil jaká, ale je tomu tak. Osobně si myslím, že tento pro lidstvo neblahý fakt nějak souvisí se samotnou představou vysokoškolsky vzdělaných o jejich vlastní životní úrovni.
Navíc psychologie vymýšlí vlastní řešení a psycholog pak už tak smutnému člověku, který momentálně NIC nezvládá, určuje další „vlastní“ postupy a tím chudákovi vznikají jen další, zcela nové povinnosti.

Ale co na trhu s psychickým zdravím postrádám, jsou jacísi profesionální naslouchači. Lidé se izolují. Podrážejí si nohy a nevěří si. Jak už samotný název profese napovídá, podobně postěženým by se v jejich přítomnosti mohlo ulevit už tím, že se setkají s osobou, na kterou by mohli mluvit a ta by samozřejmě garantovala zájem o jejich příběhy. Shrnuto v kostku – vyprávěním nebohého, opuštěného člověka by byl naslouchač doslova nadšený. Na všechny příběhy by byl všeobecně natěšený. Vzdělání by zde nehrálo roli, jelikož samotná natěšenost na životní zkazky životem různě postižených vyžaduje samo o sobě až nadlidskou odvahu a jak víme, vrozené hrdinství a jiné šlechetné vlastnosti jsou mnohdy více, než cokoli naučeného. Proto profesionální naslouchači, kteří by dokázali naslouchat nejen rodině a známým, nýbrž i neznámým, cizím lidem. Zbytek info o naslouchačích by lidem zprostředkovala ta která reklama.

A podotázka: Pod kterou službu ze škály služeb coby živností by spadal takový naslouchač? (;