Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.srpen 14:26

Darování nemovitosti během zrušitelného osvojení

Bydlení a zahrada – Reality - nákup, prodej

Dobrý den, nadpis je trochu zavádějící, nevím jak lépe to shrnout.Jsem již od třinácti zrušitelně osvojen do péče otčíma, nicméně teď ve skoro třiceti řešíme s biologickým otcem převod jeho domu na mě.Půjde prokázat, že je můj příbuzný? Či platí to, co je uvedeno v rodném listě? V rámci morálního pohledu na věc k otčímovi a jeho rodině, rušit osvojení nechci.Děkuji za případné rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.srpen 14:31

Biologický otec na mě chce převést dům. Lze to, i když si mě otčím osvojil?

Bydlení a zahrada – Reality - nákup, prodej

Dobrý den, nadpis je trochu zavádějící, nevím jak lépe to shrnout.Jsem již od třinácti zrušitelně osvojen v péči otčíma, nicméně teď ve skoro třiceti řešíme s biologickým otcem převod jeho domu na mě. Půjde prokázat, že je můj příbuzný? Či platí to, co je uvedeno v rodném listě? V rámci morálního pohledu na věc k otčímovi a jeho rodině rušit osvojení nechci. Děkuji za případné rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.srpen 18:52

Biologický otec na mě chce převést dům. Lze to bez placení dárcovské daně, i když si mě otčím osvojil?

Bydlení a zahrada – Reality - nákup, prodej

Dobrý den, nadpis je trochu zavádějící, nevím jak lépe to shrnout.Jsem již od třinácti zrušitelně osvojen v péči otčíma, nicméně teď ve skoro třiceti řešíme s biologickým otcem převod jeho domu na mě. Půjde prokázat, že je můj příbuzný? Či platí to, co je uvedeno v rodném listě? V rámci morálního pohledu na věc k otčímovi a jeho rodině rušit osvojení nechci. Rád bych využil možnost daru příbuznému který je osvobozen od daně za převod nemovitosti. (jinak se při darování cizí osobě relativně vysoká daň platí). Tím, že si mě osvojil někdo jiný by se dalo říct, že biologický otec již příbuzný není, nicméně by mě právě zajímalo, zda to lze dokázat i v tomto případě. Děkuji za případné rady.