Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 13.květen 19:21

Co to je trojčlenka a jak se počítá?

Vzdělání a práce – Střední školy

Zdarec lidi, Poslední dobou se učím na středním škole goniometrické rovnice (rovnice, ve kterých jsou funkce sinus,kosinus,tan­gens,kotangens atd.) a v některých z nich se vyskytla trojčlenka. Normálně bych to sem nepsal, ale problém je v tom, že já nevím, co to trojčlenka je! Když jsem se na to zeptal ve škole, moji spolužáci spustili hurónský smích a učitel mi řekl, že to bych měl vědět z prváku. Když jsem učitelce řekl, že nelžu a opravdu to nevím, řekla mi, „Tak se podívej do svých poznámek z loňska.“ Do svých poznámek z loňska jsem se podíval, ale nic o trojčlence jsem tam neměl. Může mi někdo říct, co to ta trojčlenka je a jak ji vyřešit. Díky moc.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 13.květen 19:26

Co to je trojčlenka a jak se počítá?

Vzdělání a práce – Střední školy

Zdarec lidi, Poslední dobou se učím na středním škole goniometrické rovnice (rovnice, ve kterých jsou funkce sinus,kosinus,tan­gens,kotangens atd.) a v některých z nich se vyskytla trojčlenka. Normálně bych to sem nepsal, ale problém je v tom, že já nevím, co to trojčlenka je! Když jsem se na to zeptal ve škole, moji spolužáci spustili hurónský smích a učitel mi řekl, že to bych měl vědět z prváku. Když jsem učitelce řekl, že nelžu a opravdu to nevím, řekla mi, „Tak se podívej do svých poznámek z loňska.“ Do svých poznámek z loňska jsem se podíval, ale nic o trojčlence jsem tam neměl. Může mi někdo říct, co to ta trojčlenka je a jak ji vyřešit. Díky moc.
Doplňuji:
Moc díky zzzlatokopko, ale když neuvidím nějaký jednoduchý příklad na trojčlenku vypočítaný, nepochopím to. V tom odkazu je moc pojmů, kterým nerozumím.