Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.duben 9:14

Jaké je Životní minimum této ženy a její 16ti leté dcery?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Samoživitelka,15 let rozvedená,výdělek 8 tisíc/měsíčně čistého,alimenty 2 tisíce kč. Dcera 16 let,není výdělečně činá.
Na UP a Sociálce jí řekli,že Nemá nárok na žádný příspěvek. Naopak do jednání o příspěvek tahala úřednice jméno manžela se kterým je kamarádka 15 let rozvedená a nestýká se s ním a ani dcera k otci nechce a nestýkají se. Bydlí v rod.domku po prarodičích. Matka samoživitelky bydlí v přízemí-samostatný byt a samoživitelka s nezletilou,ne­výdělečně činou dcerou ve druhém bytě rod.domku. Matka samoživitelky je samostatná jednotka a samoživitelka s nezletilou,ne­výdělečnou dcerou jsou samostatné jednotky. 2 byty v rod.domku. Samostatně hospodařící matka samoživitelky a samostatně hospodařící samoživitelka s nezl.dcerou ve druhém bytě rod.domku. Má samoživitelka nárok na nějaký příspěvek na dceru,na sebe,či příspěvek na bydlení? Proč do jednání úřednice tahá bývalého manžela a matku samoživitelky ? Společnou domácnost samoživitelka má pouze s nezletilou,ne­výdělečnou dcerou. Ne s bývalým manželem-15 let rozvedení,matka samoživitelky sice bydlí v dvougeneračním rod.domě a hospodaří samostatně a nijak nepomáhá samoživitelce žijící ve druhém bytě. Předem díky za odpověď. Jirka.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.duben 9:14

Jaké je Životní minimum této ženy a její 16ti leté dcery?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Samoživitelka,15 let rozvedená,výdělek 8 tisíc/měsíčně čistého,alimenty 2 tisíce kč. Dcera 16 let,není výdělečně činá.
Na UP a Sociálce jí řekli,že Nemá nárok na žádný příspěvek. Naopak do jednání o příspěvek tahala úřednice jméno manžela se kterým je kamarádka 15 let rozvedená a nestýká se s ním a ani dcera k otci nechce a nestýkají se. Bydlí v rod.domku po prarodičích. Matka samoživitelky bydlí v přízemí-samostatný byt a samoživitelka s nezletilou,ne­výdělečně činou dcerou ve druhém bytě rod.domku. Matka samoživitelky je samostatná jednotka a samoživitelka s nezletilou,ne­výdělečnou dcerou jsou samostatné jednotky. 2 byty v rod.domku. Samostatně hospodařící matka samoživitelky a samostatně hospodařící samoživitelka s nezl.dcerou ve druhém bytě rod.domku. Má samoživitelka nárok na nějaký příspěvek na dceru,na sebe,či příspěvek na bydlení? Proč do jednání úřednice tahá bývalého manžela a matku samoživitelky ? Společnou domácnost samoživitelka má pouze s nezletilou,ne­výdělečnou dcerou. Ne s bývalým manželem-15 let rozvedení,matka samoživitelky sice bydlí v dvougeneračním rod.domě a hospodaří samostatně a nijak nepomáhá samoživitelce žijící ve druhém bytě. Předem díky za odpověď. Jirka.
Doplňuji:
Zdravím,moje otázka se týče toho,jak vysoké je životní minimum samoživitelky,která má 8 tisíc čistého,na nezletilou,ne­výdělečnou dceru bere pouze 2 tisíce alimentů. A já se ptám,Jaké je Životní minimum této ženy a její 16ti leté dcery ? Na 2 osoby se mi zdá 10 tisíc kč málo . Má tato samoživitelka nárok na nějaký příspěvek ? Osobně jsem v plném inval.důchodu,který mám necelých 12 tisíc a dostávám 12 stovek příspěvek na bydlení. To,co má samoživitelka mě přijde málo ! Na toto se ptám. Chápadte můj dotaz ? Díky. Na ÚP mě odkázali na internet. Tam mě sdělí kulový. Díky