Zeptal/a se – 28.únor 23:52
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dělal jsem šípkové víno z cukerného roztoku. Pár lahví mi zoctovatělo, tak bych rád měl alespoň kvalitní ocet. Na povrchu se utvořila octová blána, ocet jsem slil do dvou lahví, ale v jedné proces pokračuje (blána už 5 cm, hádám díky spoustě cukru). Ve druhé už proces nepokračuje, ale předpokládám, že by ještě mohl.
Otázky:
Díky.
Zeptal/a se – 1.březen 14:52
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dělal jsem šípkové víno z cukerného roztoku. Pár lahví mi zoctovatělo, tak bych rád měl alespoň kvalitní ocet. Na povrchu se utvořila octová blána, ocet jsem slil do dvou lahví, ale v jedné proces pokračuje (blána už 5 cm, hádám díky spoustě cukru). Ve druhé už proces nepokračuje, ale předpokládám, že by ještě mohl.
Otázky:
Díky.
Doplňuji:
Děkuji za odpověď, a ten odkaz si prostuduju. Usoudil jsem že ty lahve, kde
byla ta tlustá blána, jsou už dostatečně hotové, už v nich není stopy
po cukru, ani alkoholu, a s hezkou oranžovočervenou barvou – takže jsem
je stočil. Lahve v kterých se už blána neudělala, jsou cítit alkoholem, a
ještě dost sladké (přesto je to lepší než před měsícem, kdy to bylo
vyloženě jen hodně kyselé a sladké silné víno). Blánu z hotových
lahví jsem rozpůlil a přidal do nich, a přikryl pergamenovým papírem.
Doufám, že se to zase rozběhne, a získám ocet bez cukru a alkoholu. Je to
správná úvaha?