Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.říjen 13:58

Kde můžu dělat chybu?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pustila jsem se letos do „syslí“ sezóny- tvořila jsem pečený čaj, který se ovšem začal kazit, ač jsem postup dodržela podle receptu, měla víčka vyvařená a sklenice 2× vypláchnuté v teplé vodě a zkoušela jsem zeleninovo-houbovou čalamádu- postup stejný, zavařované podle návodu…přesto se mi oba výtvory začaly kazit. Jsou uskladněné ve sklepě a začaly jakoby kvasit (víčka nafouklá, při otevření začne pěnit). Mohl by mi prosím někdo poradit, čeho se při podobných akcích vyvarovat, aby potom mé výtvory nekončily spláchnuté v záchodě? Zkoušela jsem zatlačovací i šroubovací sklenice, víčka i vršek sklenic otřít alpou, přesto to končí katastrofou…

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.říjen 15:04

Kde můžu dělat chybu?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Pustila jsem se letos do „syslí“ sezóny- tvořila jsem pečený čaj, který se ovšem začal kazit, ač jsem postup dodržela podle receptu, měla víčka vyvařená a sklenice 2× vypláchnuté v teplé vodě a zkoušela jsem zeleninovo-houbovou čalamádu- postup stejný, zavařované podle návodu…přesto se mi oba výtvory začaly kazit. Jsou uskladněné ve sklepě a začaly jakoby kvasit (víčka nafouklá, při otevření začne pěnit). Mohl by mi prosím někdo poradit, čeho se při podobných akcích vyvarovat, aby potom mé výtvory nekončily spláchnuté v záchodě? Zkoušela jsem zatlačovací i šroubovací sklenice, víčka i vršek sklenic otřít alpou, přesto to končí katastrofou…
Doplňuji:
Tak že by byla chyba v tom, že jsem čalamádu (=směs povařených hub, papriky, cibule a rajčata zasyrova) plnila studenou a jen zalila horkým nálevem a sterilovala v hrnci a pak už neotáčela? Popř. nemohla být chyba v tom, že jsem sklenice plnila moc po vršek? Děkuji všem za rady, zkusím se polepšit, respektive dávám tomu poslední šanci, jestli to zas bude zlý, definitivně se zaříkám, že s tím končím…