Zeptal/a se – 26.říjen 13:58
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Pustila jsem se letos do „syslí“ sezóny- tvořila jsem pečený čaj, který se ovšem začal kazit, ač jsem postup dodržela podle receptu, měla víčka vyvařená a sklenice 2× vypláchnuté v teplé vodě a zkoušela jsem zeleninovo-houbovou čalamádu- postup stejný, zavařované podle návodu…přesto se mi oba výtvory začaly kazit. Jsou uskladněné ve sklepě a začaly jakoby kvasit (víčka nafouklá, při otevření začne pěnit). Mohl by mi prosím někdo poradit, čeho se při podobných akcích vyvarovat, aby potom mé výtvory nekončily spláchnuté v záchodě? Zkoušela jsem zatlačovací i šroubovací sklenice, víčka i vršek sklenic otřít alpou, přesto to končí katastrofou…
Zeptal/a se – 26.říjen 15:04
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Pustila jsem se letos do „syslí“ sezóny- tvořila jsem pečený čaj,
který se ovšem začal kazit, ač jsem postup dodržela podle receptu, měla
víčka vyvařená a sklenice 2× vypláchnuté v teplé vodě a zkoušela jsem
zeleninovo-houbovou čalamádu- postup stejný, zavařované podle
návodu…přesto se mi oba výtvory začaly kazit. Jsou uskladněné ve sklepě
a začaly jakoby kvasit (víčka nafouklá, při otevření začne pěnit). Mohl
by mi prosím někdo poradit, čeho se při podobných akcích vyvarovat, aby
potom mé výtvory nekončily spláchnuté v záchodě? Zkoušela jsem
zatlačovací i šroubovací sklenice, víčka i vršek sklenic otřít alpou,
přesto to končí katastrofou…
Doplňuji:
Tak že by byla chyba v tom, že jsem čalamádu (=směs povařených hub,
papriky, cibule a rajčata zasyrova) plnila studenou a jen zalila horkým
nálevem a sterilovala v hrnci a pak už neotáčela? Popř. nemohla být chyba
v tom, že jsem sklenice plnila moc po vršek? Děkuji všem za rady, zkusím
se polepšit, respektive dávám tomu poslední šanci, jestli to zas bude zlý,
definitivně se zaříkám, že s tím končím…