Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.prosinec 13:34

Ano, je a to u všech jedinců. Ostatní, co tvrdí, že má člověk silnou vůli nebo je inteligentní a podobně, tak tomu nepodlehne, tak nemají pravdu. A tvrdí to věda, která se tím zabývá, davová psychologie. Viz Le Bonova Psychologie davu nebo i novější díla a výzkumy.
Je zcela jedno, jak je člověk inteligentní. V davu to ustupuje do pozadí a individuální inteligence s tím nijak nesouvisí. Že má někdo větší inteligenci, než jiný, neznamená, že davové psychologii nepodlehne, ať už to znamená cokoli (psychózu, vidiny, podléhání emocím/pudům… čisté iracionalitě. Individuálně b si ten člověk uvědomoval,jak stupudní je to, co dělají nebo proč tak jednají, ty motivy, ale v tom davu enpřemýšlí za sebe, nehledě na jeho inteligenci).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.prosinec 13:40

Ano, je a to u všech jedinců. Ostatní, co tvrdí, že pokud má člověk silnou vůli nebo je inteligentní a podobně, tak tomu nepodlehne, tak nemají pravdu. A tvrdí to věda, která se tím zabývá, davová psychologie. Viz Le Bonova Psychologie davu nebo i novější díla a výzkumy.
Je zcela jedno, jak je člověk inteligentní. V davu to ustupuje do pozadí a individuální inteligence s tím nijak nesouvisí. Že má někdo větší inteligenci, než jiný, neznamená, že davové psychologii nepodlehne, ať už to znamená cokoli (psychózu, vidiny, podléhání emocím/pudům… čisté iracionalitě. Individuálně b si ten člověk uvědomoval,jak stupudní je to, co dělají nebo proč tak jednají, ty motivy, ale v tom davu enpřemýšlí za sebe, nehledě na jeho inteligenci). Od toho je to taky davová PSYCHÓZA (porucha myšlení, chování i osobnosti… chybné vnímání myšlenek a smyslových vjemů. Čili halucinace, dezorientace, sugestibilita, vliv ostatních v davu a přizpůsobení se jejich tvrzením/vidi­nám/podnětům. To vše v přehnaném chování, podlehající vášním, prudkosti. Inteligence taky vůbec nikomu nepomůže).